Igazából csak egy tippet szeretnék adni, ha gyorsan akarjátok összedobni az asztalra valót. Én nemrég láttam egy receptet a fészbúkon, hogy hogyan is lehet csinálni sajtkrokettet. Nos, kipróbáltam, de módosítanom kellett az eredeti leíráson, így a saját, javított változatomat írom le. Ja, igen, azért, mert én – is – imádom a sajtot. A sajt pedig nagyjából jöhet éjjel-nappal, esőben-napsütésben, szélben-orkánban… szóval bármikor. 🙂 Ilyen a kávé is. 🙂 De hát már ismertek… 😉
A mélyhűtőt pedig pakolásztam. Hó végén, fizu előtt azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen családanya, aki szintén a hűtő eldugott sarkait kutatja “valami táplálót vacsira!” céljából. Konkrétan “maradékból finomat”. Bár most csak a kisütnivaló a “maradék” az egész receptben, a többi frissen készült, de jó ez így is. Krumpli volt, salátát “sárgazacskóst” vettem, hisz úgyis még aznap megesszük, egy szem paradicsom megvétele is belefért az igen-igen lapos pénztárcába. A múltkor a Metroban vettünk Ammerlander vagy hogy is hívják márkájú trappistát, és csodák csodájára nem csak értelmes áron volt, hanem ténylegesen sajt íze volt. Azaz van, mert még nem fogyott el. 🙂
Összedobós vacsi-tipp:
Pulykanuggets krumplipürével, sajtkukival és salátával
Vacsi 1000 Ft-ból 4 főre
Hozzávalók:
- fél kg pulykanuggets
- 25 dkg sajt
- 2 ek liszt
- 1 tojás
- 80 dkg krumpli
- 1 ek margarin
- 2 ek tej
- egy csomag saláta
- egy db paradicsom
- sütéshez olaj
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, feltesszük főni csipetnyi sóval.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk – kb. 2 dl volt az egész -, ebben kisütjük a nuggetset.
- Közben összegyúrjuk a lereszelt sajtot a liszttel és a tojással. Ha sokalljuk a sajtot bele, azt hiszem, csízióval vagy hasonlóval is működni fog – még kipróbálás vár rá részemről -, de valamennyi sajt csak kell bele, hogy sajt ízű legyen. Nem kell panírozni! Párom sem hitte el, de nem folyik ki a reszelt sajt az olajba és nem fog odaégni sem. Kis hengereket, kukacokat alakítunk ki belőle és azt tesszük a meleg olajba. Én kuki formára csináltam. Nem tudom, golyó formán hogy működne a dolog, de így jó lett, mert egy falat, finom, és szivacshoz hasonlít belül. Nyammmm! 🙂 Igen, a következő dupla adagból fog készülni 😀
- A krumplit leszűrjük, összetörjük a margarinnal és a tejjel.
- Egy tányérra helyezzük a krumplipürét, a húst, a sajtkukikat, mellé a salátát és a felkarikázott paradicsomot.
Jó étvágyat! 🙂
Nem lehet rossz