Nem is tudom, mi késztetett arra, hogy süssek rétest. Azon kívül, hogy délben megláttam a polcon a boltban. Délután pedig valamiért a suliból visszafele jövet a lányokkal meg az egyszem pasimmal a zöldséges bolt fele fordultunk. Ott pedig – mint ahogy írtam a facebook oldalamon is – vettünk vagy két dolgot. 🙂
Végülis nem olyan rossz szerintem ez a kreálmány, mert pofonegyszerű, szinte semmi nem kell hozzá, fillérekbe kerül, finom, édesség is, egészséges is – a gyümölcs miatt -, lehet enni melegen és hidegen egyaránt, és mégsem adunk ki érte egy kész vagyont, mintha egy pékségben vagy cukrászdában vennénk. Ja, és gyerekekkel együtt készítve is tökéletes móka! 😉
Almás-szőlős rétes 300 forintból
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 5-6 db alma
- 2 ek gríz
- 1 ek porcukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 kis fürt szőlő
Elkészítés:
- Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a grízt, a porcukrot és a citrom héját meg levét.
- A réteslapokat 2-3 laponként különvesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, és pár szem szőlőt is teszünk a töltelék tetejére. Ha tudjunk, vegyük ki a magokat belőle, akkor nem kell evés közben kotorászni és köpködni a magokat. 😉
- A rétest feltekerjük, a két végét aláhajtjuk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ez is jó recept