bopciblog

Rétes 300 forintból? Miért ne?

Nem is tudom, mi késztetett arra, hogy süssek rétest. Azon kívül, hogy délben megláttam a polcon a boltban. Délután pedig valamiért a suliból visszafele jövet a lányokkal meg az egyszem pasimmal a zöldséges bolt fele fordultunk. Ott pedig – mint ahogy írtam a facebook oldalamon is – vettünk vagy két dolgot. 🙂

Végülis nem olyan rossz szerintem ez a kreálmány, mert pofonegyszerű, szinte semmi nem kell hozzá, fillérekbe kerül, finom, édesség is, egészséges is – a gyümölcs miatt -, lehet enni melegen és hidegen egyaránt, és mégsem adunk ki érte egy kész vagyont, mintha egy pékségben vagy cukrászdában vennénk. Ja, és gyerekekkel együtt készítve is tökéletes móka! 😉

Almás-szőlős rétes 300 forintból

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 5-6 db alma
  • 2 ek gríz
  • 1 ek porcukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 kis fürt szőlő

Elkészítés:

  1. Az almát lereszeljük, hozzákeverjük a grízt, a porcukrot és a citrom héját meg levét.
  2. A réteslapokat 2-3 laponként különvesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, és pár szem szőlőt is teszünk a töltelék tetejére. Ha tudjunk, vegyük ki a magokat belőle, akkor nem kell evés közben kotorászni és köpködni a magokat. 😉
  3. A rétest feltekerjük, a két végét aláhajtjuk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

Jó étvágyat! 🙂

IMGP2728

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ez is jó recept


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!