Mint nagyon sok család, mi is elindultunk négyen (három Prüntyőke és egy Dedóvó Házirobot) boltolni. Mivel a többi bolt ilyenkor elég rendesen sötétleni szokott – fogalmazzunk így -, maradt az Aldi. Mert onnan ugyebár nagyon ügyesen, okosan és szentimentálisan kirakták a zsebre dolgozó védendő áááálampógárokat. Na jó, igazából előtte azért meglestem az akciós újságokat, és mivel arra jutottam, hogy nem biztos annyira az az elvetemült szándékom való életbe átpakolászódása, miszerint együnk csigát vacsira!, nem ettünk csigát vacsorára. Helyette viszont – mivel nagyon úgy tűnik, Danikám laktózmentes étkezésre szeretne átállni – kék címkés, Laktózmentes termék feliratú kajákra kezdek el specializálódni, ami az Aldiban van, tehát bevásárlókocsiba a százast és hajrá! Bent persze kiderült, hogy az Aldi vezetősége végre valahára felfogta, hogy több emberkét tud azzal becsábítani, ha kosarat is használhatnak, nem csak bevásárló kocsikat. De már mindegy volt akkorra, hisz félig megpakoltuk a bevásárlókocsit. Az egyik felébe Katica került meg Panni sulitáskája, a másik felébe meg a fizetendő dolgok.
Tehát mivel láttam az újságban azt is, hogy rózsaszín szalagos rák-ellenes kampányba fogott a bolt, én meg elég rég ettem már értelmes ízű gombát, úgy voltam vele, hogy nosza, beruházzunk egy doboznyi növényre! Meg vettünk csirke mellfilét is – bár az látszott, hogy nem a legfrissebb volt, de már mindegy -, szóval kettőinegggy vacsi készült.
Ja, hogy mi köze a telefonhívásnak a vacsorához és ehhez az egész bejegyzéshez? Hogy apának csak annyit mondtam, hogy jöjjön, mert kész a vacsi – és jött, úgy egy órás késéssel. Szóval addigra kihűlt. De így járt, mert mi meg finomat ettünk. 🙂
Gombás-csirkés spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg csiperkegomba szeletelve
- másfél db csirke mellfilé (tehát 3 db fél csirkemell filé)
- pár evőkanál olaj
- só, bors, fokhagyma, petrezselyem, metélőhagyma
- 5 dl tej
- 2 ek liszt
- 35 dkg spagetti tészta
- késhegynyi vargánya gomba por
Elkészítés:
- A spagettit feltesszük főni.
- Egy wokban az olajat megmelegítjük, ebbe tesszük a gombát először és lepirítjuk, majd rá a csirke mellfilét kb. 2 cm-es kockákra vágva. Ezt is lepirítjuk, és ez után sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk.
- Felöntjük kevés vízzel – kb. 3-4 dl -, majd ha elforrt a víz nagy része, behabarjuk a tejjel és a liszttel, amibe a petrezselymet és a metélőhagymát raktuk. Ezután 5 percig még forraljuk.
- A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a gombás-húsos szósszal, és megszórjuk késhegynyi vargánya gomba porral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: