Van olyan, hogy annyira kifáradok a favágásban-pakolásban, hogy nagyjából a hátam közepére kívánom a sütés-főzést. Nagyon ritkán, de van ilyen. Na ez a “nagyon ritkán” pont ma volt. Giga mennyiségű – szerintem bő egy heti – fát felfűrészeltem Pannival, a derekam is ki/beállt, szóval fájt nagyon, és tényleg a hátam közepére kívántam a rántott húst majonézes krumplival. Merthogy apa ezt rendelte. Aztán kiderült, hogy nem tud elugrani még ebédelni sem, annyira nem ér rá, szóval csak magunknak készítettem a hamit. Előkotortam a kamrából azt a négyszögletű – kerekerdő helyett 🙂 – grillserpenyőt, amit vagy két éve tettünk magunkévá, és ugyan ritkán használjuk, de akkor ám nagyon örömködve. Főleg a végeredmény miatt. Nem is tudom, talán 3-4000 Ft volt, de nagyon megérte a befektetést, hisz egy edényben sikeresen meg lehet grillezni-párolni az egész fogást. Legalábbis 3,5 főre. 🙂 (A fél Danika. Természetesen. :))
Grillerzéses egytálétel egy serpenyőben egy pillanat alatt
Hozzávalók:
- fejenként 2 szelet karaj
- 5 dkg vaj
- só, bors, fokhagyma
- 50 dkg vegyes zöldség – mirelit
Elkészítés:
- A serpenyőbe tesszük a vajat. Addig a húst vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk, fokhagymázzuk és frissen őrlünk rá borsot.
- A forró serpenyőbe helyezzük a húst, vigyázva, hogy ne mozgassuk. Pár perc múlva megfordítjuk óvatosan. Ha mindkét oldalán látszik már a rovátka, melléöntjük a vegyes zöldséget, majd megsózzuk enyhén. Vizet nem kell hozzáönteni.
- Kb. 6-8 perc múlva tálalható.
Nyami