bopciblog

Sajtos göngyölt karaj

A karajfilé egy olyan dolog, amiből nagyon sok féle hamit lehet készíteni. Főleg, ha szeretünk kísérletezni. Én most a laktózmentes hami jegyében előkaptam a múltkor vett Goudát – laktózmentes elvileg, az Aldi szerint; sőt, Danika is megúszta kiütés és hasmenés nélkül a fogyasztását -, és nekiálltam majszolgatni. Aztán rájöttem, hogy nem olyan rossz ötlet, ha én ezt göngyölgetem és rángatom, ezáltal megszületett a sajtos göngyölt karaj.

A kép minőségéért elnézést kérek, telóval készült!

Sajtos göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • fejenként 2 szelet karajfilé
  • sajt (hogy gouda, edami, trappista, mozzarella, stb., odabízom, én goudával csináltam)
  • 1 tojás
  • liszt, tojás, panírmorzsa, olaj a sütéshez
  • fél kg fagyasztott zöldborsó
  • 3 marék rizs
  • 2 ek vaj
  • só, bors, fokhagyma, petrezselyem

Elkészítés:

  1. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, megsózzuk, megkenjük egy tojás fehérjével (nem kell felverni), majd egy-egy vékony csík sajtot teszünk bele. Érdemesebb keményebb sajtot választani, mert akkor nagyjából meg is marad sütés közben a húsban a sajt. Azért írok csíkot, mert nagyjából az összes sajtot szögletes darabokra darabolva árulják, így nem olyan nehéz kb. fél cm vastag hasábokat vágni belőlük. Most feltekerjük; így nagyjából egy sonkaroládhoz hasonló dolgot kapunk.
  2. Ezt duplán panírozzuk. Muszáj, hogy benne maradjon a töltelék! 🙂
  3. Meleg, nem túl bő zsiradékban kisütjük. Ne legyen forró, mert akkor csak megég kívülről a panír!
  4. A körethez én egy lábasba vajat tettem, erre zöldborsót, amit megsóztam-borsoztam-fokhagymáztam-petrezselymeztem, majd adtam hozzá fejenként egy marék rizst és felöntöttem kb. egy liter vízzel. Szűrni sem kell, mert az összes vizet felveszi a rizs. A hússal egyszerre el lehet készíteni.

Időmeghatározásként azt mondom, hogy az előkészület volt a legtöbb belőle, mert az volt vagy tíz perc, és ezzel együtt kb. 30-40 perc alatt elkészült az egész.

Jó étvágyat! 🙂

2014-10-12 14.17.15

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Klasszikus recept,még mindig imádom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!