A karajfilé egy olyan dolog, amiből nagyon sok féle hamit lehet készíteni. Főleg, ha szeretünk kísérletezni. Én most a laktózmentes hami jegyében előkaptam a múltkor vett Goudát – laktózmentes elvileg, az Aldi szerint; sőt, Danika is megúszta kiütés és hasmenés nélkül a fogyasztását -, és nekiálltam majszolgatni. Aztán rájöttem, hogy nem olyan rossz ötlet, ha én ezt göngyölgetem és rángatom, ezáltal megszületett a sajtos göngyölt karaj.
A kép minőségéért elnézést kérek, telóval készült!
Sajtos göngyölt karaj
Hozzávalók:
- fejenként 2 szelet karajfilé
- só
- sajt (hogy gouda, edami, trappista, mozzarella, stb., odabízom, én goudával csináltam)
- 1 tojás
- liszt, tojás, panírmorzsa, olaj a sütéshez
- fél kg fagyasztott zöldborsó
- 3 marék rizs
- 2 ek vaj
- só, bors, fokhagyma, petrezselyem
Elkészítés:
- A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, megsózzuk, megkenjük egy tojás fehérjével (nem kell felverni), majd egy-egy vékony csík sajtot teszünk bele. Érdemesebb keményebb sajtot választani, mert akkor nagyjából meg is marad sütés közben a húsban a sajt. Azért írok csíkot, mert nagyjából az összes sajtot szögletes darabokra darabolva árulják, így nem olyan nehéz kb. fél cm vastag hasábokat vágni belőlük. Most feltekerjük; így nagyjából egy sonkaroládhoz hasonló dolgot kapunk.
- Ezt duplán panírozzuk. Muszáj, hogy benne maradjon a töltelék! 🙂
- Meleg, nem túl bő zsiradékban kisütjük. Ne legyen forró, mert akkor csak megég kívülről a panír!
- A körethez én egy lábasba vajat tettem, erre zöldborsót, amit megsóztam-borsoztam-fokhagymáztam-petrezselymeztem, majd adtam hozzá fejenként egy marék rizst és felöntöttem kb. egy liter vízzel. Szűrni sem kell, mert az összes vizet felveszi a rizs. A hússal egyszerre el lehet készíteni.
Időmeghatározásként azt mondom, hogy az előkészület volt a legtöbb belőle, mert az volt vagy tíz perc, és ezzel együtt kb. 30-40 perc alatt elkészült az egész.
Jó étvágyat! 🙂
Klasszikus recept,még mindig imádom