Kitaláltam, hogy puncsoljunk. Mert puncsoljunk és kész! Értsd: rumpuncsos sütit akartam csinálni, ami rumos is, puncsos is, süti és és lehet rá tenni cukormázat. Megőrültem, tudom 🙂 Főleg, hogy még mindig csak cuppolni tudok mérés gyanánt. Szóval bocsi, de most már megint cuppolással kell kimérni a hozzávalókat.
Kívül-belül puncsos pink cupcake
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1/2 cup tej
- 2x 1/3 cup finomliszt
- 1/3 cup rétesliszt
- 1/2 cup cukor
- 1/3 cup puha margarin
- késhegynyi sütőpor
- csipet só,
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 mk citromaroma
- 1 kk puncsaroma
- 1/2 mk málnapiros ételfesték
- 1/2 cup mazsola
- 1 ek rum(aroma)
- 40 dkg porcukor
- 3 kk puncsaroma
- 3 ek citromos zöld tea (igen, jól látjátok!)
- 3 mk málnapiros ételfesték
Elkészítés:
- Az első kupac hozzávalót habosra keverjük, és papírkapszlikkal kibélelt muffinformába kanalazzuk. Ebből 12 db lesz. Ne ijedjen meg senki, ez nem az a magasra felgombásodó süti! Tehát nem megy sok a kapszlikba, és nem is az a lényeg, hanem majd a díszítés. 🙂
- Sütés: 180 fokon, alsó sütéssel, 25-30 percig.
- Hagyjuk a formában meghűlni a sütit, addig kikeverjük a második kupac hozzávalóból a cukormázat. Édes lesz, nem is kicsit, úgy számoljon vele mindenki! Cukorbetegek meg se nyalják, még kóstoláshoz se! Tehát a porcukorhoz adjuk a színezéket és az aromát, ezzel elkeverjük, és nagyon apránként hozzáadjuk a folyadékot (teát). Direkt van hozzá tea téve, mert ettől egy kicsit jobban kiadja a puncs ízét – az okát nem tudom, talán a savanykás-fanyar íz miatt -, úgyhogy azt hiszem, ha valaki nem akar kifejezetten ilyen ízű mázat, adhat hozzá vizet. Tehát gyakorlatilag úgy dekoráljuk, ahogy akarjuk. Egy pici jótanács: várjuk meg, amíg megszilárdul a cukormáz rajta, amennyiben másik folyékony állagú díszítést vagy beleragadóst akarunk alkalmazni. Ha nem baj a belesüllyedés, akkor nyugodtan lehet ügyködni nagyjából azonnal. 🙂 (Nameg a gyerkőcök elől azért ajánlatos eldugni a díszítésre szánt nasikat, viszont rá már ők is tehetik. Mondhatni közös program. :))
Kommentek