Pink, de nagyon – Kívül-belül puncsos cupcake

Kitaláltam, hogy puncsoljunk. Mert puncsoljunk és kész! Értsd: rumpuncsos sütit akartam csinálni, ami rumos is, puncsos is, süti és és lehet rá tenni cukormázat. Megőrültem, tudom 🙂 Főleg, hogy még mindig csak cuppolni tudok mérés gyanánt. Szóval bocsi, de most már megint cuppolással kell kimérni a hozzávalókat.

Kívül-belül puncsos pink cupcake

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az első kupac hozzávalót habosra keverjük, és papírkapszlikkal kibélelt muffinformába kanalazzuk. Ebből 12 db lesz. Ne ijedjen meg senki, ez nem az a magasra felgombásodó süti! Tehát nem megy sok a kapszlikba, és nem is az a lényeg, hanem majd a díszítés. 🙂
  2. Sütés: 180 fokon, alsó sütéssel, 25-30 percig.
  3. Hagyjuk a formában meghűlni a sütit, addig kikeverjük a második kupac hozzávalóból a cukormázat. Édes lesz, nem is kicsit, úgy számoljon vele mindenki! Cukorbetegek meg se nyalják, még kóstoláshoz se! Tehát a porcukorhoz adjuk a színezéket és az aromát, ezzel elkeverjük, és nagyon apránként hozzáadjuk a folyadékot (teát). Direkt van hozzá tea téve, mert ettől egy kicsit jobban kiadja a puncs ízét – az okát nem tudom, talán a savanykás-fanyar íz miatt -, úgyhogy azt hiszem, ha valaki nem akar kifejezetten ilyen ízű mázat, adhat hozzá vizet. Tehát gyakorlatilag úgy dekoráljuk, ahogy akarjuk. Egy pici jótanács: várjuk meg, amíg megszilárdul a cukormáz rajta, amennyiben másik folyékony állagú díszítést vagy beleragadóst akarunk alkalmazni. Ha nem baj a belesüllyedés, akkor nyugodtan lehet ügyködni nagyjából azonnal. 🙂 (Nameg a gyerkőcök elől azért ajánlatos eldugni a díszítésre szánt nasikat, viszont rá már ők is tehetik. Mondhatni közös program. :))

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »