Miért Teperke? Mert Katica azt mondja a mesefigurára, hogy Teperke. Most, hogy ennyire csúnyán-durván összeszedte a lehető legidiótább betegségeket egyszerre, folyton csokitortát kell csinálni neki. Mert a kis barátnője a csokitortát szereti (emiatt kellett az oviba is azt vinni, erről a link itt van), és mivel nagyon gyorsan szeretne már az oviba visszamenni, hogy játszhasson vele, sok-sok csokitortát kell ennie. Lekvárral. Naná! 🙂 Tehát végülis igaza van, a saját logikája szerint; a csokitorta gyógyít! 🙂
Gyógyító Teperke torta
Hozzávalók:
Első kupac:
- pici vanília- és citromaroma
- késhegynyi sütőpor
- 2 ek cukor
- 1 kk kakaópor
- 2 ek liszt
- 2 tojás
Második kupac:
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- késhegynyi sütőpor
- pici vanília- és citromaroma
- tepsi kikenéséhez vaj és liszt
Krém első kupac:
- 3 nagy evőkanál eperdzsem
- 1 kk Norbi update folyékony édesítőszer
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cappuccino por (classic)
- 3 dl cukrászalap
Krém második kupac:
- 2 dl cukrászalap
- 1 ek kakaós-epres nugátkrém
- 1 ek eperdzsem
- 1 kk kakaópor
- 1 kk cappuccino por (classic)
- díszítéshez cukorkák – meg amit akarunk 🙂
Elkészítés:
- Először az első kupac hozzávalóból készítünk egy piskótát, beleöntjük a vajjal-liszttel kikent tepsibe.
- Most a második kupac hozzávalóból készítünk piskótát, azt pedig ráöntjük óvatosan a kakaós piskótatésztára, és egy kanállal összekevergetjük, de nagyon óvatosan, össze ne törjük a két tésztát!
- Ezt a márványos piskótát megsütjük tűpróbáig. Nálam alsó sütéssel 200 fokon kb. 15-18 perc volt.
- Ha kihűlt a piskóta, kétfele vágjuk, az alsót megkenjük eperdzsemmel. Amíg beszívja egy kicsit a piskóta a dzsemet, addig elkészítjük az első kupac hozzávalóból a belső krémet. Egészen egyszerűen a hozzávalókat egy kézimixerrel összekeverjük. Ha kész, rákenjük a piskótára, majd a másik felét ráfordítjuk.
- A második kupac krém-hozzávalókból elkészítjük a külső krémet. (Nem, nem egyforma a két krém!) Rákenjük, körbehúzzuk egy (például kenyérszeletelő) késsel, díszítjük tetszés szerint és száműzzük a hűtőbe pár órára.
Jó étvágyat!
Kommentek