bopciblog

Gyógyító Teperke torta (=csokis-cappuccinos-epres márványtorta)

Miért Teperke? Mert Katica azt mondja a mesefigurára, hogy Teperke. Most, hogy ennyire csúnyán-durván összeszedte a lehető legidiótább betegségeket egyszerre, folyton csokitortát kell csinálni neki. Mert a kis barátnője a csokitortát szereti (emiatt kellett az oviba is azt vinni, erről a link itt van), és mivel nagyon gyorsan szeretne már az oviba visszamenni, hogy játszhasson vele, sok-sok csokitortát kell ennie. Lekvárral. Naná! 🙂 Tehát végülis igaza van, a saját logikája szerint; a csokitorta gyógyít! 🙂

Gyógyító Teperke torta

Hozzávalók:

Első kupac:

 

  • pici vanília- és citromaroma
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 1 kk kakaópor
  • 2 ek liszt
  • 2 tojás

Második kupac:

 

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • pici vanília- és citromaroma
  • tepsi kikenéséhez vaj és liszt

Krém első kupac:

  • 3 nagy evőkanál eperdzsem
  • 1 kk Norbi update folyékony édesítőszer
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek cappuccino por (classic)
  • 3 dl cukrászalap

Krém második kupac:

  • 2 dl cukrászalap
  • 1 ek kakaós-epres nugátkrém
  • 1 ek eperdzsem
  • 1 kk kakaópor
  • 1 kk cappuccino por (classic)
  • díszítéshez cukorkák – meg amit akarunk 🙂

Elkészítés:

  1. Először az első kupac hozzávalóból készítünk egy piskótát, beleöntjük a vajjal-liszttel kikent tepsibe.
  2. Most a második kupac hozzávalóból készítünk piskótát, azt pedig ráöntjük óvatosan a kakaós piskótatésztára, és egy kanállal összekevergetjük, de nagyon óvatosan, össze ne törjük a két tésztát!
  3. Ezt a márványos piskótát megsütjük tűpróbáig. Nálam alsó sütéssel 200 fokon kb. 15-18 perc volt.
  4. Ha kihűlt a piskóta, kétfele vágjuk, az alsót megkenjük eperdzsemmel. Amíg beszívja egy kicsit a piskóta a dzsemet, addig elkészítjük az első kupac hozzávalóból a belső krémet. Egészen egyszerűen a hozzávalókat egy kézimixerrel összekeverjük. Ha kész, rákenjük a piskótára, majd a másik felét ráfordítjuk.
  5. A második kupac krém-hozzávalókból elkészítjük a külső krémet. (Nem, nem egyforma a két krém!) Rákenjük, körbehúzzuk egy (például kenyérszeletelő) késsel, díszítjük tetszés szerint és száműzzük a hűtőbe pár órára.

Jó étvágyat!

IMG_20141023_123132

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!