bopciblog

Vámpírfogas puffancs – a Halloween jegyében

A Haloweenre általában tökös-répás tortát szoktak sütni az emberek. Mert ez így működik. Igen, tudom, hogy a Halloween egyesek szerint “divathóbort”, “amerika-majmolás”, holott nem sok köze van Amerikához a dolognak, hisz hozzánk közelebb van az ünnep kiinduló helye, mint a túlsó kontinensnek.

Én most szakítottam a klasszikus tökös pitével, a répasütivel, és nem is sütőtökös muffint sütöttem – bár gondolkodom rajta, hogy fogok 31-én este -, és kitaláltam, hogy egy “vámpírfogas” nasival próbálkozom. Az utóbbi időben rákattantam a puffancsokra. 🙂 Azt hiszem, észrevettétek 😉 Szóval abból indultam ki, hogy ad 1.: a vámpírok az egyik “főszereplői” az angolszász ünnepnek; ad 2.: a sós sütibe nem való valahogy a színezett cukormáz, de sehogy ám!; ad 3.: valahogy, valamivel pótolni kell, hogy valami egészségeset is belecsempésszek a hamiba; ad 4.: az anyukám előszeretettel főzött céklát, én pedig vettem a múltkor az Aldiban; ad 5.: a főtt-felvagdalt cékla pirosas is, és hegyes is annyira, hogy vámpírfogaknak lehessen nevezni, ráadásul mi lehet jobb, mint amikor beleharap az ilyen vicceskedő-ijesztgető hangulatban levő gyerkőc a puffancsba, és rájön, hogy hú, a vámpíroknak benne maradt a foga – ja, és enyhén édeskés a foguk íze. 😉 🙂 Idióta vagyok, igen, tudom, meg szőke is, és háromgyerkőcös anyuka, tehát innentől kezdve tessék ezeket fejben tartani, hogy miért is lett ez olyan, amilyen! 🙂

Vámpírfogas puffancs

18 db-os adag

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 4 db közepes méretű krumpli megfőzve, megtörve
  • 2 db kis méretű cékla megfőzve, kis darabokra vágva
  • 5-6 dl tej (liszt- és krumplifüggő)
  • 1 ek só
  • 1 csomag friss élesztő
  • 1250 g búzafinomliszt (nem írtam el!)
  • 120 g rétesliszt
  • 1 kis ek cukor
  • 2 nagy evőkanál puha zsír

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból egy kelt tésztát készítünk, amit letakarva egy óráig kelesztünk.
  2. 3 ujjnyi vastagra kilapogatjuk (nem nyújtjuk), és egy nagy muffinsütő formába adagoljuk őket: egy maréknyi tésztát tépünk, és a zsírozott-lisztezett formába tesszük.
  3. A sütőben 200 fokon alsó sütéssel kb. 30 perc alatt készre sütjük. Nem kell megkenni sem. Sütés után viszont azonnal ki kell venni a formából, hogy még véletlenül se ragadjon bele.

Hogy mi benne a vámírfog? A cékla darabkái! Kis szögletesre kell ugyanis darabolni, és sütés után is olyan lesz, mintha valami kis sötét szörny beleharapott volna és otthagyta a fogát 😀

2014-10-30 17.17.00-1

Heppihelovín! :)))

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Na majd jövőre


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!