bopciblog

A könnyű és finom és “megállom-megállom-megállom, hogy nem eszem meg előre!”-torta

Mint már láttátok kiposztolva a fészbúkon (itt), igen, létezik az a torta, aminek a készítése közben iszonyatosan nehéz megállni, hogy az ember jánya ki ne kapja a sütőből a torta tésztáját – málnás-csokis! -, a krémet ne a szájába, hanem a tortába tegye, össze is állítsa, és úgy általánosságban nehéz megállni, hogy a torta a hűtőbe kerüljön, ne részenként a saját pocakunkba. 🙂 Igen, bizony, sokáig nem hittem el, de létezik! 🙂

Összetevőit tekintve nem nagy ördöngösség a dolog, mert az egésznek apa véletlenül leejtett málnás joghurtja az alapja – meg a jányaim és “pici”fiam csokimániája.  Tehát a málnajoghurtot fel kellett használni, mert a doboza eltört, hosszában, és úgy már nem túl könnyű  enni. Főpróbának is fel lehetne fogni – nemsoká Nammakkám szülinapja lesz 🙂 bár ő citromos-túrótortát kért, marcipánnal bevonva, és sárga marcipánból ráírva a nevét; vannak itt ám kívánságok 😀 -, de ezt teljesen más, mint amit el fogok Neki készíteni.

Eszembe jutott egyébként a készítése közben a bársony torta. Ezért van benne egy minimális színezés. Mert persze tortagyártás közben is jár az agyam 🙂 Na jó, igen, bevallom, csakapuffin-nál láttam egy olyat – még talán valamikor nyáron -, hogy a málnát és a csokit összeházasította. Ki akartam próbálni, amolyan én-féle összevisszasággal variálva. Tudom, persze, gyakorlatilag kb. semmi köze ahhoz a tortához, de igenis érdekelt a dolog, hogy mit lehet kihozni belőle, nem csak szezonban.

Málnás-csokis habtorta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 1/2 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 4 ek liszt
  • 1/2 ek kakaópor
  • 2 ek málnás joghurt (Zott)
  • kb. fél mokkáskanálnyi málnapiros ételfesték
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1,5 ek puha margarin
  • tepsibe margarin és liszt
  • 250 g puha margarin
  • 3 ek porcukor
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • fél üvegcse vajvanília aroma

Elkészítés:

  1. Kétféle piskótát készítünk: egy 3 tojásos kakaóst és egy 2 tojásos, “felturbózott” változatot. A kakaóst kétfele vágjuk.
  2. Amíg a piskóták sülnek-hűlnek, addig elkészítjük a habos vanília krémet: a tejjel 3,5 perc alatt a mikróban édesítés nélkül megfőzzük a vaníliapudingot. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, habosra keverjük a porcukorral a margarint, hozzáadjuk a vajvanília aromát. (Aldiban, Lidlben lehet kapni ezeket a kis üvegcséket, én ezt használtam hozzá, ebből ment bele majdnem egy fél üvegcsényi.)
  3. Az egyik kakaós piskótára tesszük a krém felét, majd erre jön a málnás lap, erre a másik fél adag krém, a tetejére pedig a sima kakaós piskóta másik fele.
  4. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap szeletelhető.
Túl hamar vágott süti :) Na majd holnap egy másik fotó készül.

Naná, hogy nem bírtam ki! 😀

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!