Mint már láttátok kiposztolva a fészbúkon (itt), igen, létezik az a torta, aminek a készítése közben iszonyatosan nehéz megállni, hogy az ember jánya ki ne kapja a sütőből a torta tésztáját – málnás-csokis! -, a krémet ne a szájába, hanem a tortába tegye, össze is állítsa, és úgy általánosságban nehéz megállni, hogy a torta a hűtőbe kerüljön, ne részenként a saját pocakunkba. 🙂 Igen, bizony, sokáig nem hittem el, de létezik! 🙂
Összetevőit tekintve nem nagy ördöngösség a dolog, mert az egésznek apa véletlenül leejtett málnás joghurtja az alapja – meg a jányaim és “pici”fiam csokimániája. Tehát a málnajoghurtot fel kellett használni, mert a doboza eltört, hosszában, és úgy már nem túl könnyű enni. Főpróbának is fel lehetne fogni – nemsoká Nammakkám szülinapja lesz 🙂 bár ő citromos-túrótortát kért, marcipánnal bevonva, és sárga marcipánból ráírva a nevét; vannak itt ám kívánságok 😀 -, de ezt teljesen más, mint amit el fogok Neki készíteni.
Eszembe jutott egyébként a készítése közben a bársony torta. Ezért van benne egy minimális színezés. Mert persze tortagyártás közben is jár az agyam 🙂 Na jó, igen, bevallom, csakapuffin-nál láttam egy olyat – még talán valamikor nyáron -, hogy a málnát és a csokit összeházasította. Ki akartam próbálni, amolyan én-féle összevisszasággal variálva. Tudom, persze, gyakorlatilag kb. semmi köze ahhoz a tortához, de igenis érdekelt a dolog, hogy mit lehet kihozni belőle, nem csak szezonban.
Hozzávalók:
Elkészítés: