Reggel kitaláltam, hogy apa kap este hűtős pogit. Igenám, csakhogy mérleg nélkül eléggé nehézkes kimérni az adagokat hozzá. Ezzel még nagyon sok probléma nem is lenne, mert sikeresen elsajátítottam a méricskézés működő mérleg nélküli használatát, csakhogy valami nagyon nem stimmelt. Nagyon lágy volt a tészta. Sokkal lágyabb, mint kéne, azaz nem tudom, mi, de valami nem akarta, hogy sikerüljön a pogi. Ellenben ugyanez a valami nagyon azt akarta, hogy sikerüljön az utólag kreált finomság, mert észbontó lett az íze! Ezért írom le, hogy megmaradjon “az utókor számára”. 🙂
Árilag nem rossz, mert végül fillérekbe került, tehát ez is bevonulhat az “olcsó” kategóriába.
Májkrémes csiga
Hozzávalók:
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- kb. 10 dkg puha margarin
- 2 nagy, púpozott ek 20%-os tejföl
- 1 kk só
- kb. 30 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő
- csipetnyi cukor
- kb. másfél dl tej a futtatáshoz
- 100 g májkrém
- petrezselyem, fokhagyma, bors, őrölt majoranna
- fél fej vöröshagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- Elkészítés:
- A tojásból, margarinból, sóból, lisztből, tejfölből és tejben felfuttatott élesztőből egy kelt tésztát gyúrunk, amit hűtőben kb. 1 órát pihentetünk.
- A tésztát a hűtőből kivéve 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a májkrémmel, megszórjuk petrezselyemmel, fokhagymával, őrölt majorannával, borssal, vékony kockákra vágott hagymával, és feltekerjük. Ujjnyi csigákat vágunk belőle, amit a kapszlikkal kibélelt muffinsütő formába teszünk, a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt 180 fokon légkeveréssel megsütjük.
Nagyszerű recept