bopciblog

Hús is, süti is, muffin is, kelt is, tészta is, csiga is… ja, és finom is! :)

Reggel kitaláltam, hogy apa kap este hűtős pogit. Igenám, csakhogy mérleg nélkül eléggé nehézkes kimérni az adagokat hozzá. Ezzel még nagyon sok probléma nem is lenne, mert sikeresen elsajátítottam a méricskézés működő mérleg nélküli használatát, csakhogy valami nagyon nem stimmelt. Nagyon lágy volt a tészta. Sokkal lágyabb, mint kéne, azaz nem tudom, mi, de valami nem akarta, hogy sikerüljön a pogi. Ellenben ugyanez a valami nagyon azt akarta, hogy sikerüljön az utólag kreált finomság, mert észbontó lett az íze! Ezért írom le, hogy megmaradjon “az utókor számára”. 🙂

Árilag nem rossz, mert végül fillérekbe került, tehát ez is bevonulhat az “olcsó” kategóriába.

Májkrémes csiga

Hozzávalók:

  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • kb. 10 dkg puha margarin
  • 2 nagy, púpozott ek 20%-os tejföl
  • 1 kk só
  • kb. 30 dkg liszt
  • fél csomag friss élesztő
  • csipetnyi cukor
  • kb. másfél dl tej a futtatáshoz
  • 100 g májkrém
  • petrezselyem, fokhagyma, bors, őrölt majoranna
  • fél fej vöröshagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • Elkészítés:
  1. A tojásból, margarinból, sóból, lisztből, tejfölből és tejben felfuttatott élesztőből egy kelt tésztát gyúrunk, amit hűtőben kb. 1 órát pihentetünk.
  2. A tésztát a hűtőből kivéve 3-4 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a májkrémmel, megszórjuk petrezselyemmel, fokhagymával, őrölt majorannával, borssal, vékony kockákra vágott hagymával, és feltekerjük. Ujjnyi csigákat vágunk belőle, amit a kapszlikkal kibélelt muffinsütő formába teszünk, a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 30 perc alatt 180 fokon légkeveréssel megsütjük.

2014-11-02 18.48.54

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Nagyszerű recept


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!