bopciblog

5 éves kétcsík: eper, eper és eper

Ma pont 5 éve annak, hogy egy délután elvégzett terhességi teszt pozitívat mutatott ki. Amit megérzésből csináltam. Az én kicsi kincsem, SzösziNyuszkóm 5 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ő bizony beköltözik az én pocakomba. Akkor még fogalmam sem volt róla, mennyire csodálatos és szép és okos és csinos gyerkőc lesz belőle! 🙂 Persze nagyjából senki nem tudhatja előre, pontosan hogy is fog kinézni az az emberpalánta, aki az ő vagy párja pocakjában lakik, milyen lesz a bérleti szerződés felmondása és kiköltözése után, de akkoris, így, visszagondolva a legnagyobb csoda, hogy ő odakerült. Bár igazából mindhárom pocakfoglalóm csoda volt, ki ezért, ki azért, de az én kicsi Katicám szó szerint csoda volt. Miért is? Mert nem a helyén volt kezdettől fogva. Értsd ezalatt: méhen kívüli pocakfoglalónak indult, akivel be kellett feküdnöm a Klinikára, ott meg csak vitaminkoktélt nyomtak belénk, vért vettek, és igazából senki nem volt hajlandó elmondani, most akkor van baba vagy nincs baba a pocakban, és hogy van, mint van, él-e vagy angyal lett belőle… semmit! Mára viszont egy csodacuki szőke hercegnő lett belőle. 🙂 Aki – előreláthatóan – magas, vékony, csinos, emellett rém okos és még ennél is huncutabb nagylány lesz. Hogy a hisztit mennyire fogja kinőni, azt nem tudom, csak remélem, hogy nagyon. 😀

De igazából nem is ez a lényeg, hisz az Ő kedvéért készül most a süti. 🙂 Tegnap ugyebár vettem egy eperaromát és egy epercsokibevonót. A többi, amit még vettem, még mindig titok, mert a Nagylányom is olvassa – időnként – amit írok, bár ez főleg akkor fordul elő, amikor kiszaladok a konyhába, a gép pedig bekapcsolva marad, ő viszont odasettenkedik és elkezdi az olvasást gyakorolni. 🙂 De mit lehet tudni, mikor mit olvas el?! 😉

Az eper eper hátán pedig ebből az érdekességből következik: mű-epres keksz epres bevonóval. 🙂

Eper, eper és eper: egy ötéves kétcsík ünneplésére

Hozzávalók:

  • 2 nagy evőkanál natúr joghurt
  • 80 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 40 dkg cukor (fele-fele a kristály- és porcukor)
  • 1 citrom héja és leve (a húsát érdemes megenni ilyen megfázós időszakban, mert tele van c-vitaminnal)
  • 1/3 üveg eperaroma
  • 1 nagy evőkanál eperlekvár
  • 40 dkg puha margarin
  • tetejére 1 csomag rózsaszín bevonó

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük fél órát.
  2. Ezután amennyit egyszerre szeretnénk kisütni, annyi tésztát előveszünk, a többi jó helyen van ott, ahol van 🙂 Eláll kb. egy hétig is, mert nincs benne tojás, így nincs esélye a szalmonellának és hasonló dolgok kialakulásának.
  3. Aki akarja, kerek hengert készít belőle, amit felszeletel fél cm vastag szeletekre – de én most macit és különböző figurákat készítek belőlük. Merthogy mi Maci csoportosak vagyunk, és mindenből a macis kell 🙂
  4. Sütőben 180-200 fokon kb. 15-16 percig sütjük. Igen, ezt tovább kell, mint a tojásost, mert ebben több a folyadék, aminek el kell párolognia belőle.
  5. Ha kihűlt akkor gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk a bevonót és ráfolyatjuk/belemártjuk, kinek hogy tetszik. 🙂 Majd ezt is fotózom 😉

2014-11-04 13.51.35

Tészta korában az epres – és nagyon jó illatú – alap

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!