Már megint kreatívkodásra adtam a fejemet. Igen, nincs értelme tovább tagadni: megjött az ihletem, hogy látszólag egymáshoz abszolúte nem passzoló hozzávalókat házastársi kötelességükre emlékeztessem és meglett a szerelemgyümölcs: a tányéron gőzölgő fogás.
Igazából ez így furán hangzik, de nekiálltam fűszer-rendezni, és rájöttem, hogy elég sok kapor van megbontva, de annyira, hogy egy zacskóba nem lehetett volna az összes, megbontott zacskó tartalmát belezsúfolni. Ki kellett hát találni valamit.
Kapros-csípős karajtekercs (4 főre)
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 1 ek só
- 15 dkg nem lágy trappista sajt
- kapor
- tört chilipaprika
- 2 tojás
- 6-8 ek panírmorzsa
- sütéshez olaj
Elkészítés:
- A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk és besózzuk.
- A nem lágy trappista sajtot – direkt írtam így, mert sok féle kapható a boltokban, én ehhez a recepthez a Tescoban jelenleg akciós félkemény trappista sajtot ajánlom – kb. 3 mm-es csíkokra vágjuk, pontosan akkora csíkokra, amik a karajszeletekbe beleférnek.
- A karajszeletet kisimítjuk, egy csík sajtot teszünk bele, ezt megszórjuk kaporral és tört chilipaprikával, picit megsózzuk, feltekerjük, és félretesszük.
- A tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hozzáteszünk 1 kk tört chilipaprikát és azzal alaposan összedolgozzuk. Egy másik tányérba öntjük a panírmorzsát.
- A karajszeleteket először a chilis tojásba, majd a panírmorzsába forgatjuk, majd újra a tojásba és a panírmorzsába tesszük. Ezután lehet tenni a felhevített olajba. Kb. 10 percig sütjük.
Régen utáltam a kaprot de pár hónapja megeszem
páromnak tetszene, ő nagyon szereti a kaprot