bopciblog

Kapros-csípős karajtekercs

Már megint kreatívkodásra adtam a fejemet. Igen, nincs értelme tovább tagadni: megjött az ihletem, hogy látszólag egymáshoz abszolúte nem passzoló hozzávalókat házastársi kötelességükre emlékeztessem és meglett a szerelemgyümölcs: a tányéron gőzölgő fogás.

Igazából ez így furán hangzik, de nekiálltam fűszer-rendezni, és rájöttem, hogy elég sok kapor van megbontva, de annyira, hogy egy zacskóba nem lehetett volna az összes, megbontott zacskó tartalmát belezsúfolni. Ki kellett hát találni valamit.

Kapros-csípős karajtekercs (4 főre)

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 1 ek só
  • 15 dkg nem lágy trappista sajt
  • kapor
  • tört chilipaprika
  • 2 tojás
  • 6-8 ek panírmorzsa
  • sütéshez olaj

Elkészítés:

  1. A karajszeleteket vékonyra klopfoljuk és besózzuk.
  2. A nem lágy trappista sajtot – direkt írtam így, mert sok féle kapható a boltokban, én ehhez a recepthez a Tescoban jelenleg akciós félkemény trappista sajtot ajánlom – kb. 3 mm-es csíkokra vágjuk, pontosan akkora csíkokra, amik a karajszeletekbe beleférnek.
  3. A karajszeletet kisimítjuk, egy csík sajtot teszünk bele, ezt megszórjuk kaporral és tört chilipaprikával, picit megsózzuk, feltekerjük, és félretesszük.
  4. A tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hozzáteszünk 1 kk tört chilipaprikát és azzal alaposan összedolgozzuk. Egy másik tányérba öntjük a panírmorzsát.
  5. A karajszeleteket először a chilis tojásba, majd a panírmorzsába forgatjuk, majd újra a tojásba és a panírmorzsába tesszük. Ezután lehet tenni a felhevített olajba. Kb. 10 percig sütjük.

2014-11-06 14.56.34

 

2014-11-06 14.58.24

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Régen utáltam a kaprot de pár hónapja megeszem

  2. Renáta Szabó says:

    páromnak tetszene, ő nagyon szereti a kaprot


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!