Mint a címben is benne van, ez elsősorban gyorsan összedobható, finom, tápláló, két szelet közé való kulimász. Akár reggel is elkészíthető, hisz kb. 20-25 perc alatt megvan az előkészülettől kezdve a fóliába való becsomagolásig számolva. Bárhogy számolom, ez baráti idő manapság. 🙂 Hogy zsemlébe, kiflibe, kenyérszeletek közé, vagy hasonló péksüteményekbe tesszük, gyakorlatilag mindegy, mert mindenhol finom. Fehérje- és c-vitamin tartalmú, zsír nem igazán van benne… mi kell még? (Namost a magas fehérjetartalom miatt… szóval huncutkodásos gondolatok fejben való kavargása esetén a férjünknek is odatehetjük :))
Még egy kis mellékzönge. 🙂 Valójában pont akkor fogyott ki a palackból a gáz, amikor a tojás főtt, így hogy a süti sült volna a sütőben, én bizony bepakoltam alulra úgy, ahogy volt (már forró volt a víz), és szépen együtt a piskótával készült a tojás. Szegény ember mindent kitalál, hogy spóroljon! 😉
Tojásos szendvicskrém
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 kk petrezselyem
- fél fej lilahagyma
- só, bors, fokhagyma
- kb. 1 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
- A tojásokat megfőzzük csipetnyi sóval. Kb. 10-15 percig kell főzni.
- Az összes hozzávalót az aprítóba tesszük, és kb. fél perc alatt krémesre aprítjuk.
Díszítésként én paradicsomkarikát és reszelt sajtot használtam. Nem rontotta el! 🙂 Az ízéről annyit, hogy az én drága pici, ma reggeltől két fogas fiacskám egy bő szeletet bevágott belőle! Csak néztem, de jó nagyokat! 🙂 Igen-igen, ma reggel kibújt az első két fogacskánk! 🙂 Fent, ráadásul. A lufit ki is pukkasztotta örömében 😀
Fincsi és egészséges