A “Mit vigyen a gyerkőc uzsira a suliba” projekt újabb darabja: Tojásos szendvicskrém

Hogy lássa mindenki, mennyire filléres hozzávalókból készülnek a hamik. 🙂

Mint a címben is benne van, ez elsősorban gyorsan összedobható, finom, tápláló, két szelet közé való kulimász. Akár reggel is elkészíthető, hisz kb. 20-25 perc alatt megvan az előkészülettől kezdve a fóliába való becsomagolásig számolva. Bárhogy számolom, ez baráti idő manapság. 🙂 Hogy zsemlébe, kiflibe, kenyérszeletek közé, vagy hasonló péksüteményekbe tesszük, gyakorlatilag mindegy, mert mindenhol finom. Fehérje- és c-vitamin tartalmú, zsír nem igazán van benne… mi kell még? (Namost a magas fehérjetartalom miatt… szóval huncutkodásos gondolatok fejben való kavargása esetén a férjünknek is odatehetjük :))

Még egy kis mellékzönge. 🙂 Valójában pont akkor fogyott ki a palackból a gáz, amikor a tojás főtt, így hogy a süti sült volna a sütőben, én bizony bepakoltam alulra úgy, ahogy volt (már forró volt a víz), és szépen együtt a piskótával készült a tojás. Szegény ember mindent kitalál, hogy spóroljon! 😉

Tojásos szendvicskrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásokat megfőzzük csipetnyi sóval. Kb. 10-15 percig kell főzni.
  2. Az összes hozzávalót az aprítóba tesszük, és kb. fél perc alatt krémesre aprítjuk.

Díszítésként én paradicsomkarikát és reszelt sajtot használtam. Nem rontotta el! 🙂 Az ízéről annyit, hogy az én drága pici, ma reggeltől két fogas fiacskám egy bő szeletet bevágott belőle! Csak néztem, de jó nagyokat! 🙂 Igen-igen, ma reggel kibújt az első két fogacskánk! 🙂 Fent, ráadásul. A lufit ki is pukkasztotta örömében 😀

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »