Ami nem kifejezetten hasonlatos a sima, szimpla rakott karfiolhoz, a rakott káposztához, a rakott rakotthoz és csak némileg hasonlít az általános rakott dolgokhoz. Mert persze sütőben sütjük, miután belerakjuk a tepsibe. 🙂 Na de félre a tréfával! 🙂 Kevés szénhidrátot tartalmaz – majd meglátjátok a hozzávalókban azt a keveset -, de ez tényleg csak kevés lesz, és az egész tepsi magasságának kb. harmada-negyede összesen. És ebben van a dagadó. A hasaalja – másnéven. Ami anyukám kedvenc husija volt, nem véletlenül. Kár, hogy erre csak a halála után jövök rá. Mint nagyjából mindenre, hogy mit miért és miért úgy csinált, ahogy. Mert azt úgy kell, úgy finom, és egyébként is, az anyukám zseni volt! <3 (Nem, soha a büdös életben nem fogom megbocsátani annak, aki elütötte!) Zsír nem kell bele, alá, stb., sőt, még zsemlemorzsa sem! Mondtam én, hogy fogyókúrás! 😉
Rakott
Hozzávalók kb. 5-6 főre
- 80 dkg darált hasaalja/dagadó (ne helyettesítsük mással!)
- 1,5 dl rizs (szárazon mérve)
- 2 dl víz
- 3 maroknyi fagyasztott karfiolrózsa
- 6 maréknyi fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 fej vöröshagyma pépesítve/nagyon apróra vágva
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítés:
- A tepsi aljára szórjuk a rizst, ráöntjük a vizet és egyenletesen ellapogatjuk.
- Erre jön a karfiolrózsa, majd a darált hasaalja (ez ízes, zsíros hús), ezt megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, pirospaprikázzuk.
- Most következik a zöldségkeverék, aztán erre jön a tejföl. Nem kell semmivel ízesíteni, csak rákenni.
- Kb. másfél óra alatt 200 fokon megsütjük. Gázsütőben kb. 7-8-as fokozat.
osztva
Igen sok sok tejföl,a közepébe is szoktam kicsit a tetejére meg sokat
sok tejföllel az igazi