bopciblog

A Rakott

Ami nem kifejezetten hasonlatos a sima, szimpla rakott karfiolhoz, a rakott káposztához, a rakott rakotthoz és csak némileg hasonlít az általános rakott dolgokhoz. Mert persze sütőben sütjük, miután belerakjuk a tepsibe. 🙂 Na de félre a tréfával! 🙂 Kevés szénhidrátot tartalmaz – majd meglátjátok a hozzávalókban azt a keveset -, de ez tényleg csak kevés lesz, és az egész tepsi magasságának kb. harmada-negyede összesen. És ebben van a dagadó. A hasaalja – másnéven. Ami anyukám kedvenc husija volt, nem véletlenül. Kár, hogy erre csak a halála után jövök rá. Mint nagyjából mindenre, hogy mit miért és miért úgy csinált, ahogy. Mert azt úgy kell, úgy finom, és egyébként is, az anyukám zseni volt! <3 (Nem, soha a büdös életben nem fogom megbocsátani annak, aki elütötte!) Zsír nem kell bele, alá, stb., sőt, még zsemlemorzsa sem! Mondtam én, hogy fogyókúrás! 😉

Rakott

Hozzávalók kb. 5-6 főre

  • 80 dkg darált hasaalja/dagadó (ne helyettesítsük mással!)
  • 1,5 dl rizs (szárazon mérve)
  • 2 dl víz
  • 3 maroknyi fagyasztott karfiolrózsa
  • 6 maréknyi fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 2 fej vöröshagyma pépesítve/nagyon apróra vágva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • só, bors, fokhagyma, pirospaprika

Elkészítés:

  1. A tepsi aljára szórjuk a rizst, ráöntjük a vizet és egyenletesen ellapogatjuk.
  2. Erre jön a karfiolrózsa, majd a darált hasaalja (ez ízes, zsíros hús), ezt megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, pirospaprikázzuk.
  3. Most következik a zöldségkeverék, aztán erre jön a tejföl. Nem kell semmivel ízesíteni, csak rákenni.
  4. Kb. másfél óra alatt 200 fokon megsütjük. Gázsütőben kb. 7-8-as fokozat.

IMG_20141116_195141

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Igen sok sok tejföl,a közepébe is szoktam kicsit a tetejére meg sokat

  2. Renáta Szabó says:

    sok tejföllel az igazi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!