A Rakott

Ami nem kifejezetten hasonlatos a sima, szimpla rakott karfiolhoz, a rakott káposztához, a rakott rakotthoz és csak némileg hasonlít az általános rakott dolgokhoz. Mert persze sütőben sütjük, miután belerakjuk a tepsibe. 🙂 Na de félre a tréfával! 🙂 Kevés szénhidrátot tartalmaz – majd meglátjátok a hozzávalókban azt a keveset -, de ez tényleg csak kevés lesz, és az egész tepsi magasságának kb. harmada-negyede összesen. És ebben van a dagadó. A hasaalja – másnéven. Ami anyukám kedvenc husija volt, nem véletlenül. Kár, hogy erre csak a halála után jövök rá. Mint nagyjából mindenre, hogy mit miért és miért úgy csinált, ahogy. Mert azt úgy kell, úgy finom, és egyébként is, az anyukám zseni volt! <3 (Nem, soha a büdös életben nem fogom megbocsátani annak, aki elütötte!) Zsír nem kell bele, alá, stb., sőt, még zsemlemorzsa sem! Mondtam én, hogy fogyókúrás! 😉

Rakott

Hozzávalók kb. 5-6 főre

Elkészítés:

  1. A tepsi aljára szórjuk a rizst, ráöntjük a vizet és egyenletesen ellapogatjuk.
  2. Erre jön a karfiolrózsa, majd a darált hasaalja (ez ízes, zsíros hús), ezt megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, pirospaprikázzuk.
  3. Most következik a zöldségkeverék, aztán erre jön a tejföl. Nem kell semmivel ízesíteni, csak rákenni.
  4. Kb. másfél óra alatt 200 fokon megsütjük. Gázsütőben kb. 7-8-as fokozat.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »