bopciblog

Édes-savanyú kacsacomb. Nem klasszikus!

Tegnap vettem egy pár kacsacombot. Amolyan hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt. (Erősen gondolkodom rajta, hogy még egyszer betegyem oda a lábamat, mert minden, csak nem kereskedő a hentes srác. Hiába szép az áruja, aránylag olcsó is, ha egyszer bunkó!)

Egy éjszakára nyitva maradt ablak miatt muszáj volt reggel 7-kor elkezdeni begyújtani a kinti kályhába, amibe sütő is be van építve. Még mindig tök jó, hogy van benne sütőrész, még mindig szeretem használni, mert gyakorlatilag ingyen készül benne a kaja.

Édes-savanyú kacsacomb

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb (alsó-felső együtt)
  • 2 dl 100%-os, gyümölcsrostos narancslé
  • 1 szép nagy szál sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

  1. A kacsacombokat a bőrüknél jó alaposan beirdaljuk egy éles késsel.
  2. Most besózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Aláöntjük a narancslevet, ráreszeljük a sárgarépát, és egy egész fej lilahagymát nyolcadolva mellépakolászunk. Miért lilahagymát? Mert édesebb és kevésbé erős az íze, mint a vöröshagymának.
  3. A tepsit sütőbe (cserépkályhába :)) helyezzük és megsütjük. 🙂 Villanysütőben kb. 40-45 perc 200 fokon, gázsütőben 7-8-as fokozat, itt is több, mint fél óra kell neki.

 

IMG_20141119_113927

Sütés előtt

 

 

Sütés után

Sütés után

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    nem volt már kacsa egyedül darálthúst tudtunk venni 🙁

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ha holnap még lesz valahol kacsacomb megcsinálom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!