Édes-savanyú kacsacomb. Nem klasszikus!

Tegnap vettem egy pár kacsacombot. Amolyan hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt. (Erősen gondolkodom rajta, hogy még egyszer betegyem oda a lábamat, mert minden, csak nem kereskedő a hentes srác. Hiába szép az áruja, aránylag olcsó is, ha egyszer bunkó!)

Egy éjszakára nyitva maradt ablak miatt muszáj volt reggel 7-kor elkezdeni begyújtani a kinti kályhába, amibe sütő is be van építve. Még mindig tök jó, hogy van benne sütőrész, még mindig szeretem használni, mert gyakorlatilag ingyen készül benne a kaja.

Édes-savanyú kacsacomb

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A kacsacombokat a bőrüknél jó alaposan beirdaljuk egy éles késsel.
  2. Most besózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Aláöntjük a narancslevet, ráreszeljük a sárgarépát, és egy egész fej lilahagymát nyolcadolva mellépakolászunk. Miért lilahagymát? Mert édesebb és kevésbé erős az íze, mint a vöröshagymának.
  3. A tepsit sütőbe (cserépkályhába :)) helyezzük és megsütjük. 🙂 Villanysütőben kb. 40-45 perc 200 fokon, gázsütőben 7-8-as fokozat, itt is több, mint fél óra kell neki.

Sütés előtt

Sütés után

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »