Édes-savanyú kacsacomb. Nem klasszikus!
Tegnap vettem egy pár kacsacombot. Amolyan hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt. (Erősen gondolkodom rajta, hogy még egyszer betegyem oda a lábamat, mert minden, csak nem kereskedő a hentes srác. Hiába szép az áruja, aránylag olcsó is, ha egyszer bunkó!)
Egy éjszakára nyitva maradt ablak miatt muszáj volt reggel 7-kor elkezdeni begyújtani a kinti kályhába, amibe sütő is be van építve. Még mindig tök jó, hogy van benne sütőrész, még mindig szeretem használni, mert gyakorlatilag ingyen készül benne a kaja.
Édes-savanyú kacsacomb
Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb (alsó-felső együtt)
- 2 dl 100%-os, gyümölcsrostos narancslé
- 1 szép nagy szál sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
- A kacsacombokat a bőrüknél jó alaposan beirdaljuk egy éles késsel.
- Most besózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Aláöntjük a narancslevet, ráreszeljük a sárgarépát, és egy egész fej lilahagymát nyolcadolva mellépakolászunk. Miért lilahagymát? Mert édesebb és kevésbé erős az íze, mint a vöröshagymának.
- A tepsit sütőbe (cserépkályhába :)) helyezzük és megsütjük. 🙂 Villanysütőben kb. 40-45 perc 200 fokon, gázsütőben 7-8-as fokozat, itt is több, mint fél óra kell neki.