bopciblog

Mézes-kakukkfüves sült csirkecomb

Elővettem a mézet a szekrényből. Tudni kell, hogy én allergiás vagyok a mézre, de annyira, hogy mézezés után 20 percem van, hogy Calcimusccal tömjem magamat, különben a 112-es segélyhívó azonnali tárcsázása szükségeltetik. Szóval nagyon allergiás vagyok rá.

De! Jön a tél, a karácsony, a fűszeres, gazdag ízű hamik tömkelege, tehát nekiállok. Ja, és ugyan várjuk a védőnőt, de én emiatt nem fogok leállni a gyerkőcökkel való főzőcskézésről. Csakazértse! 🙂 Tehát mi most igenis… na majd meglátjátok, mit fogunk sütni! 🙂

IMG_20141120_081633

Mézes-kakukkfüves sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 3 db faros csirkecomb
  • 1 ek méz
  • 3 kakukkfű ág/szár (kb. ujjnyi darabok)
  • 1 nagy fej lilahagyma apróra darabolva
  • 1,5 dl 100%-os, gyümölcshúsos narancslé
  • kb. 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat jó alaposan megmossuk, besózzuk, ha benne van, akkor a végbélnyílását (bocs, nem tudom szebben írni) kivágjuk.
  2. Egy tepsit előkészítünk, ebbe öntjük a jó alaposan összekevert mézet, lilahagymadarabokat és a narancslevet. Ha kevésnek tűnik, tehát nem eléggé kenhető a szósz, akkor lehet még hozzá tenni narancslevet. A lényeg, hogy kb. 10 percig összeállva és időnként megkavarva kell hagyni, hogy az ízek összeérjenek. Na ezt a szószt öntjük a tepsi aljára. Rátesszük a csirkecombokat, mellé pedig a szószba a kis kakukkfűágakat. Vagy szárakat. Tehát kb. ujjnyi darabokat használunk. Ha nagyon száraz a csirkehús, amit vettünk, akkor nyugodtan közé lehet tenni kb. 5 dkg füstölt szalonnát – nem fogja elrontani! Nekem zsíros volt most a csirkecomb, úgyhogy ezt a lépést kihagytam.
  3. A sütőben 200 fokon alsó sütéssel nagyjából 80 perc alatt készre sütjük. Érdemes 1-2 alkalommal megfordítani, de csak akkor, ha ropogósan szeretjük. Aki csak az éppen, hogy nem véres stílust szereti, az lecsökkentheti 30-40 percre a sütési időt. Persze tálalás előtt kiszedjük a kakukkfű-ágat belőle, az kissé kesernyés megsülve.

Mézes-kakukkfüves sült csirkecomb

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Szegényke,nem is tudtam a mézre lehet allergiásnak lenni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!