A múltkor megvett oldalas már nagyon meg akarta etetni magát. Látszott rajta! 🙂 Kiabált a hűtőből, hogy “Egyél meg! Egyél meg!” én pedig nem tudtam ellent mondani neki 😉 Úgyhogy favágás közben hússütésre adtam a fejemet.
Utólag azt mondom, hogy igen, megérte azt a kemény 4 óra várakozást, mire elkészült, mert ennyire még nem volt finom. Vagy volt, csak nem emlékszem rá? 😉 Lényeg, hogy most ez is az önmagát etető fajta húsokhoz tartozik. Mert igen, van ez a kategória, hogy annyira finom, hogy egyszerűen nem kell hozzá nagyjából semmi köret, csak arra vágyik az ember, hogy egye, egye és egye. Na meg egye. 🙂
Igazából nyugodt szívvel rá merem mondani, hogy alacsony a szénhidrát-tartalma, ezáltal fogyaszthatják cukorbetegek, diétázók, fogyni vágyók, stb., hisz se rizs, se krumpli, se tészta, sőt, még kenyér sem kell hozzá. Nem vicc! Ez olyan, hogy egyszerűen nem kívánja az ember mellé a klasszikus köretet!
Sörben sült malacka – oldalas – négysajtos salátával
Hozzávalók:
- 1 egész malacoldalas (kb. 1 kg) bőröstül-csontostul
- só, bors, fokhagyma, csípős paprikakrém
- 1 doboz sör (Arany Ászok)
- Köret:
- 1 csomag/doboz friss saláta
- 2 szem paradicsom
- 5-5 dkg cheddar, gouda, füstölt trappista, edami sajt
- salátaöntet (bolti vagy házi)
Elkészítés:
- A malachúst jól megmossuk, kis kereszteket vágunk bele egy éles késsel.
- Egy jó maréknyi, finomra őrölt sóval bedörgöljük mindenhol. Ezt lehet már a tepsiben is csinálni.
- A tepsibe aláöntjük a sört, letakarjuk alufóliával és 230 fokon 4 óra alatt megsütjük. Az utolsó fél órát már grillezzük: 15-15 percig mindkét oldalát.
- A salátát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot és nyakon öntjük a salátaöntettel.
Jó étvágyat! 🙂
Pár fázisfotó:
![]() |
![]() |
![]() |
Ha tetszett, és egyéb érdekességek is vonzanak,
nézd meg a FACEBOOK-oldalamat is, itt: FACEBOOK.COM/bopciblog
nagyon guszta