A NFKKK egy rövidítés. Hosszabban és konkrétabban: a NemFukarkodóKukoricásKolozsvárisKaja. Így, egyben. Csak mert így jobban néz ki, és ha csak azt írom, hogy kukoricás egytálétel, az olyan snassz. Ez pedig az én fejemből pattant ki, úgyhogy ez lesz a neve és punktum. 🙂
Khmm, ez igazából minden, csak nem fogyókúrás hami, tehát ha valaki véletlenül fogyózni akar, akkor még véletlenül se csinálja/egy, hisz ebben annyi a szalonna, hogy ihaj! Koleszterinnel küzdők is felejtsék el! Viszont azok, akik húsimádók, a tipikus “paraszti” ízvilágot keresik egy kis pikantériával – na ŐK egészen nyugodtan készítsék el! Az egésznek kb. 40-45 perc az elkészítési ideje – ez az edény elővételétől számítva a tányérra kipakolásig tartó időszak.
A nevéből ki is tűnik két hozzávaló azonnal. Meg a többi a képből. Sőt, aki érti, amiket lekörmölök, az azzal is tisztában van, hogy a nem fukarkodás az azt jelenti, hogy van benne, jó bőőőőven. (Ez a jó bőőőőven úgy értendő, mint a Két pasi meg egy kicsiben az Allen Kandije ahogy mondaná. Amolyan hatalmasra nyitott szemmel és szájjal.) Jó, abbahagyom a félregondolkodást, íme a recept:
Az NFKKK
Hozzávalók:
- 55 dkg darált sertéslapocka
- 45 dkg kolozsvári szalonna
- só, bors, kapor, petrezselyem, pirospaprika, erős darált paprika, fokhagyma
- 45 dkg fagyasztott morzsolt kukorica
- 15 dkg rizs (nyersen mérve)
Elkészítés:
- A szalonnát kockákra vágjuk. Egy teflonos edénybe tesszük, alágyújtunk és kicsit üvegesre pirítjuk-pároljuk. Most rákerül a hús, és azt is megpirítjuk.
- Megsózzuk-fűszerezzük az összes fűszerrel, ami oda van írva. Igazából a nagylányom készített a múltkor egy fűszerkeveréket – megfertőztem 😀 -, és abban ezek vannak, bár nem a tökéletes arányban, de próbálkozásnak tökéletes lett, én csak finomítottam rajta.
- Most kerül rá a kukorica, amivel összeforgatjuk, majd a megmosott, átválogatott rizs. Felöntjük 4 dl vízzel, és kis lángon, lefedve megfőzzük kb. 25 perc alatt.
osztva
Mindent bele reci 🙂
nem fukarkodó 🙂