Ez tulajdonképpen nem is mondható ebédnek, hisz nem leves+második+desszert, hanem sült krumpli, virsli, meg – a múltkor volt akciós – savanyúság. Tulajdonképpen tökéletes, ha éhes a család, a hűtő kong az ürességtől, és csak egy virslicsomag (bontva) és egy savanyúság lapul benne, meg a spájzban/kamrában van még egy kilónyi krumpli. Mert ennyi kell hozzá. 🙂
Hónap utolsó napja-ebéd fillérekből
Hozzávalók:
- 1 csomag virsli (nekem az 1 kg-os volt, megbontva, pár db hiányzott belőle)
- 1 kg krumpli
- 1 zacskó (ez is lehet bontott) savanyúság; nekem ez vöröskáposzta volt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és forró olajban kisütjük.
- A virslit különböző módon bevagdossuk – ahogy tetszik, nem kötelező kereszt, ill. X alakban bevágni -, és azt is kisütjük.
- Egy kis tálba az egész mellé odapakoljuk a savanyúságot. Ez segít feldolgozni az ennivalóban található zsiradékot, így nem fog fájni a gyomrunk.
osztom
Szeretem az olcsó és finom recepteket