bopciblog

Hónap utolsó napja-ebéd fillérekből

Ez tulajdonképpen nem is mondható ebédnek, hisz nem leves+második+desszert, hanem sült krumpli, virsli, meg – a múltkor volt akciós – savanyúság. Tulajdonképpen tökéletes, ha éhes a család, a hűtő kong az ürességtől, és csak egy virslicsomag (bontva) és egy savanyúság lapul benne, meg a spájzban/kamrában van még egy kilónyi krumpli. Mert ennyi kell hozzá. 🙂

Csillagokat is lehet belevágni ;)

Hónap utolsó napja-ebéd fillérekből

Hozzávalók:

  • 1 csomag virsli (nekem az 1 kg-os volt, megbontva, pár db hiányzott belőle)
  • 1 kg krumpli
  • 1 zacskó (ez is lehet bontott) savanyúság; nekem  ez vöröskáposzta volt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és forró olajban kisütjük.
  2. A virslit különböző módon bevagdossuk – ahogy tetszik, nem kötelező kereszt, ill. X alakban bevágni -, és azt is kisütjük.
  3. Egy kis tálba az egész mellé odapakoljuk a savanyúságot. Ez segít feldolgozni az ennivalóban található zsiradékot, így nem fog fájni a gyomrunk.

IMG_20141130_144839

 

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Szeretem az olcsó és finom recepteket


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!