bopciblog

Medvehagymás nagyonzöld a 300 jegyében

Nem, ez nem 300 Ft-ból kijövő hami – majd lesz az is -, csak mindenből 300 kell bele. Nyugi, nem 300 szem lencse és hasonlók – ennél sokkalta könnyebb lesz az elkészítése. 🙂

Addig kint a “négyautós banda” szorgoskodott, a gyerekek a hajamat húzták (meg az idegrendszeremet, hogy mikor készül már el a kaja, mert éhesek, szóval gyorsan elkészült, kb. 30 perc alatt), az idősebb kutty megállás nélkül kiabált, Waczak pedig ugrált mindenkire és körbenyalogatta, ahol érte. 🙂

 

Medvehagymás nagyonzöld

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemellfilé
  • 300 g zöldbab (egész), mirelit
  • 300 ml rizs (szárazon mérve)
  • 100 g vaj
  • só, bors, fokhagyma, medvehagyma

Elkészítés:

  1. Egy wokot előveszünk és felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, beleteszünk 50 g vajat. Nem olajat, nem margarint, nem zsírt, hanem vajat. Ha elolvadt benne, visszatesszük a tűzre, és beletesszük a kockákra vágott csirkemellfilét és megpirítjuk.
  2. Egy edényben kimérünk 300 ml rizst, és megfuttatjuk 50 g vajon, majd megsózzuk és egy kiskanálnyi medvehagymával ízesítjük. Felöntjük fél liter vízzel, és nagyon lassú lángon főzzük 10-12 percig. Nem fog teljesen megfőni, ne aggódjon senki, majd utólag ráér megpuhulni.
  3. A csirkéhez hozzáadunk 300 g zöldbabot, majd 3 kiskanálnyi medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, és felöntjük 300 ml vízzel. Ha felrottyant, hozzáadjuk a másik edényből a “félig főtt” rizst, majd az egészet lefedve, gyakran kavarva összepároljuk.

IMG_20141204_181613

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!