Hogy miért ez a furcsa cím? Mert nem vagyok benne biztos. 🙂 A múltkor a TV-ben láttunk egy főzőműsort, és ott rizottót készítettek. Kiderült, hogy mi tulajdonképpen – amikor én főzöm a pocakbavalót – rizottót szoktunk enni nagy általánosságban. Mert enyhén szólva nem szeretjük a “főtt” rizst, ami ugye kemény, fővetlen, ám ebből kifolyólag pergős is rendesen. Menza-rizsként is szokták hívni. 🙂 Na innentől már szerintem mindenki tudja, miről beszélek. 🙂
Tehát ez a hami még véletlenül sem lesz ilyen. 🙂 Az apropóját az adta, hogy tegnapról megmaradt egy kicsit több, mint fél darabka csirkemellfilé a pizzákról, egy egész szem gomba – és ezekkel azért nem sok mindent tud az ember mást kezdeni, minthogy felhasználja őket. A kukoricát meg a borsót imádjuk, így az is került bele. No de elő a farbával! 😉 Jöhet a recept! 🙂
Rizottó bopci módra
Hozzávalók 4 főre:
- kicsit több, mint egy fél csirkemellfilé
- 1 db szép nagy gomba (csiperke)
- kb. 5-6 dkg füstölt szalonna
- 25-25 dkg fagyasztott kukorica és zöldborsó
- 4 marék rizs
- só, bors, fokhagyma, metélőhagyma
- olaj
Elkészítés:
- Egy edényben (lábas, serpenyő, stb.) olajat melegítünk. Nem sokat, kb. 2-3 evőkanálnyit. Erre kerül először a kis kockákra vágott füstölt szalonna, majd a szintén kicsi kockákra vágott (nem, nem szeleteltem) gomba, és lepirítjuk, aztán hozzáadjuk a csirkemellfilét – szintén kis kockákra vágva.
- Megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, a kukoricát, a zöldborsót, felöntjük kb. 6-8 dl hideg vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Sose csináltam,ettem még de biztos finom.