Hogy miért ez a furcsa cím? Mert nem vagyok benne biztos. 🙂 A múltkor a TV-ben láttunk egy főzőműsort, és ott rizottót készítettek. Kiderült, hogy mi tulajdonképpen – amikor én főzöm a pocakbavalót – rizottót szoktunk enni nagy általánosságban. Mert enyhén szólva nem szeretjük a “főtt” rizst, ami ugye kemény, fővetlen, ám ebből kifolyólag pergős is rendesen. Menza-rizsként is szokták hívni. 🙂 Na innentől már szerintem mindenki tudja, miről beszélek. 🙂
Tehát ez a hami még véletlenül sem lesz ilyen. 🙂 Az apropóját az adta, hogy tegnapról megmaradt egy kicsit több, mint fél darabka csirkemellfilé a pizzákról, egy egész szem gomba – és ezekkel azért nem sok mindent tud az ember mást kezdeni, minthogy felhasználja őket. A kukoricát meg a borsót imádjuk, így az is került bele. No de elő a farbával! 😉 Jöhet a recept! 🙂
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: