Olcsó vacsora: 150 Ft/fő, de hús is, zöldség is, laktat is: a Májas-zöldséges tészta

Megint egy olyan receptet hoztam, ami kb. 150 Ft/fő áron készült. Mert én ilyen vagyok, hogy olcsón is főzőcskézek. Anno volt időm megtanulni, hogyan lehet (aránylag) egészséges, ám laktató ételt fillérekből varázsolni. Tessék, ki lehet próbálni egészen nyugodtan! 🙂

A máj egyébként egészen magas vastartalommal bír, ami a téli időszakban határozottan pozitív dolog. Friss zöldséget nem sokat lehet elérhető áron találni, hisz a normális ízű paradicsom 600 Ft körül kezdődik kilós áron, így marad a mirelit.

Májaszöldséges tészta

Hozzávalók 4-5 főre:

Elkészítés:

  1. A csirkemájat előkészítjük: négyfele vagdossuk.
  2. Egy (teflon) edényben olajat melegítünk, ezen megpirítjuk a májat. Adunk hozzá borsot, fokhagymát. Sót nem, hisz csak a legvégén szabad sózni a májat, különben megkeményedik! Erre kerül a fagyasztott zöldségkeverék, majd a pirospaprika por. Összeforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk az egész csomag száraztésztát (én copfocskát kaptam elő a szekrényből;  reklám nélkül az egyik “diszkont” boltban most 95, a másikban 99 Ft a tojás nélküli száraztészta 500g-os kiszerelésben), felöntjük egy jó liternyi vízzel, és ha felforrt, megsózzuk. Kb. 5 kk só kellett bele nekem. Fedő alatt kis lángon készre főzzük. Nagyjából 30 perc alatt készen van az egész.
  4. Tálaláskor a tetejére teszünk 1 ek tejfölt és kevés reszelt sajtot.

Jó étvágyat! 🙂

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »