Olcsó vacsora: 150 Ft/fő, de hús is, zöldség is, laktat is: a Májas-zöldséges tészta
Megint egy olyan receptet hoztam, ami kb. 150 Ft/fő áron készült. Mert én ilyen vagyok, hogy olcsón is főzőcskézek. Anno volt időm megtanulni, hogyan lehet (aránylag) egészséges, ám laktató ételt fillérekből varázsolni. Tessék, ki lehet próbálni egészen nyugodtan! 🙂
A máj egyébként egészen magas vastartalommal bír, ami a téli időszakban határozottan pozitív dolog. Friss zöldséget nem sokat lehet elérhető áron találni, hisz a normális ízű paradicsom 600 Ft körül kezdődik kilós áron, így marad a mirelit.
Májas–zöldséges tészta
Hozzávalók 4-5 főre:
- 500 g csirkemáj
- 500 g copfocska száraztészta
- 450 g fagyasztott zöldségkeverék
- 1-2 ek olaj
- só, bors, fokhagyma, pirospaprika por
- 1 kis doboz tejföl
- 4-5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
- A csirkemájat előkészítjük: négyfele vagdossuk.
- Egy (teflon) edényben olajat melegítünk, ezen megpirítjuk a májat. Adunk hozzá borsot, fokhagymát. Sót nem, hisz csak a legvégén szabad sózni a májat, különben megkeményedik! Erre kerül a fagyasztott zöldségkeverék, majd a pirospaprika por. Összeforgatjuk.
- Hozzáadjuk az egész csomag száraztésztát (én copfocskát kaptam elő a szekrényből; reklám nélkül az egyik “diszkont” boltban most 95, a másikban 99 Ft a tojás nélküli száraztészta 500g-os kiszerelésben), felöntjük egy jó liternyi vízzel, és ha felforrt, megsózzuk. Kb. 5 kk só kellett bele nekem. Fedő alatt kis lángon készre főzzük. Nagyjából 30 perc alatt készen van az egész.
- Tálaláskor a tetejére teszünk 1 ek tejfölt és kevés reszelt sajtot.
Jó étvágyat! 🙂