bopciblog

Sült alma – másképp: maradékokból

Pár napja ígértem a facebook-oldalon egy párszázas, szívmelengető desszertet. Íme, erről beszéltem akkor. Nem a legszebb fotók készültek róla, de az biztos, hogy maradékokból van, gyakorlatilag ha leosztjuk, fillérekbe került, és melegen fogyasztandó. Pár alapanyag kell csak hozzá, ami tetszőlegesen variálható, és finom lesz a végeredmény. 🙂

Sült alma másképp, maradékokból

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 8 szem áfonya
  • 8 szem szeder
  • 1 db kivi
  • pár szem mazsola
  • 1 ek búzadara
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 4 kókuszreszelék
  • 1-2 ek citromlé
  • 2 + 1 ek porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • (ha szeretnénk, whiskyvel, rummal, stb. meg lehet locsolni belül, a gyerekek miatt nem kell aggódni, ki fog sülni az alkohol belőle)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Egy tepsibe helyezzük az almákat, amiket előzőleg megskalpolunk (tehát a kalapjukat levágjuk) és a belsejüket kivájjuk. Ha van karalábévájónk, akkor azzal, ha nincs, akkor megfelel egy evőkanál is.
  3. Ebbe a “kibelezett” almába kerül először a fahéj, majd a búzadara, a kókuszreszelék, a gyümölcsök, megszórjuk a porcukorral, ha akarjuk, megöntözzük a whiskyvel, a rummal, stb., majd a porcukkorral felvert tojásfehérjével összeragasztjuk az almát és a “kalapját”.
  4. A sütőben megsütjük, kb. 30-40 perc alatt van kész. Melegen tálaljuk, mellé vaníliafagylaltot is adhatunk. (Mi nem ettünk hozzá, meg vagyunk fázva, így is finom volt.)

IMG_20150105_173046

IMG_20150105_185706

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Szeretem a maradékos megoldásaidat 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!