Pár napja ígértem a facebook-oldalon egy párszázas, szívmelengető desszertet. Íme, erről beszéltem akkor. Nem a legszebb fotók készültek róla, de az biztos, hogy maradékokból van, gyakorlatilag ha leosztjuk, fillérekbe került, és melegen fogyasztandó. Pár alapanyag kell csak hozzá, ami tetszőlegesen variálható, és finom lesz a végeredmény. 🙂
Sült alma másképp, maradékokból
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 8 szem áfonya
- 8 szem szeder
- 1 db kivi
- pár szem mazsola
- 1 ek búzadara
- 1 ek őrölt fahéj
- 4 kókuszreszelék
- 1-2 ek citromlé
- 2 + 1 ek porcukor
- 1 tojásfehérje
- (ha szeretnénk, whiskyvel, rummal, stb. meg lehet locsolni belül, a gyerekek miatt nem kell aggódni, ki fog sülni az alkohol belőle)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy tepsibe helyezzük az almákat, amiket előzőleg megskalpolunk (tehát a kalapjukat levágjuk) és a belsejüket kivájjuk. Ha van karalábévájónk, akkor azzal, ha nincs, akkor megfelel egy evőkanál is.
- Ebbe a “kibelezett” almába kerül először a fahéj, majd a búzadara, a kókuszreszelék, a gyümölcsök, megszórjuk a porcukorral, ha akarjuk, megöntözzük a whiskyvel, a rummal, stb., majd a porcukkorral felvert tojásfehérjével összeragasztjuk az almát és a “kalapját”.
- A sütőben megsütjük, kb. 30-40 perc alatt van kész. Melegen tálaljuk, mellé vaníliafagylaltot is adhatunk. (Mi nem ettünk hozzá, meg vagyunk fázva, így is finom volt.)
Szeretem a maradékos megoldásaidat 🙂