bopciblog

Amibe felesleges a töltelék: Ír vajas palacsinta

Az úgy kezdődött, hogy megtalált apa 3 db tojást, eldugva a tyúkólban. Tehát tojtak, csak nem oda, ahova kellett volna, ill. ahova eddig tojtak. A tojást nem tudjuk, mennyi idős volt, szóval fel kellett használni. Muszáj volt. 🙂 A palacsinta pedig egy olyan dolog, ami finom, tojás az kell bele bőven – hogy finom legyen -, és a vaj is meg volt bontva, édességet is enni akartam… szóval a pocak felkészítése folyamatban volt.

Az illata és az íze annyira jó lett, hogy most igazán sajnálom, hogy nem találták fel az illat- és ízközvetítést, illetve miért nincs vajon olyan a számítógépek világában, hogy legalább az illatát le tudjuk menteni, ha már az ízét nem?! 

Ír vajas palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 500 g búzafinomliszt
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 kk vanílaaroma
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • kb. 10 dkg ír vaj
  • 6 dl zsíros tehéntej (nem másfeles)

Elkészítés:

  1. Egy tálas mixerben a tojást, a cukrot, a lisztet, az aromát, a citromlevet és a tejet simává kavarjuk. Egy jó órát állni hagyjuk, majd újra átkeverjük a tésztát.
  2. Teljesen átlagosan kisütjük a palacsintát, azzal a kivétellel, hogy minden egyes palacsinta elkészítése előtt nem olajat, nem zsírt, stb. teszünk a palacsintasütőbe, hanem a vajból egy-egy kiskanálnyit. Isteni finom! Nem csak az illata, hanem az íze is. Teljesen felesleges bele a töltelék – de azért én tettem rá szamócalekvárt. 😉

IMG_20150110_145609

IMG_20150110_161716

IMG_20150110_162330

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!