Az úgy kezdődött, hogy megtalált apa 3 db tojást, eldugva a tyúkólban. Tehát tojtak, csak nem oda, ahova kellett volna, ill. ahova eddig tojtak. A tojást nem tudjuk, mennyi idős volt, szóval fel kellett használni. Muszáj volt. 🙂 A palacsinta pedig egy olyan dolog, ami finom, tojás az kell bele bőven – hogy finom legyen -, és a vaj is meg volt bontva, édességet is enni akartam… szóval a pocak felkészítése folyamatban volt.
Az illata és az íze annyira jó lett, hogy most igazán sajnálom, hogy nem találták fel az illat- és ízközvetítést, illetve miért nincs vajon olyan a számítógépek világában, hogy legalább az illatát le tudjuk menteni, ha már az ízét nem?!
Ír vajas palacsinta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 500 g búzafinomliszt
- 6 ek kristálycukor
- 1 kk vanílaaroma
- pár csepp frissen facsart citromlé
- kb. 10 dkg ír vaj
- 6 dl zsíros tehéntej (nem másfeles)
Elkészítés:
- Egy tálas mixerben a tojást, a cukrot, a lisztet, az aromát, a citromlevet és a tejet simává kavarjuk. Egy jó órát állni hagyjuk, majd újra átkeverjük a tésztát.
- Teljesen átlagosan kisütjük a palacsintát, azzal a kivétellel, hogy minden egyes palacsinta elkészítése előtt nem olajat, nem zsírt, stb. teszünk a palacsintasütőbe, hanem a vajból egy-egy kiskanálnyit. Isteni finom! Nem csak az illata, hanem az íze is. Teljesen felesleges bele a töltelék – de azért én tettem rá szamócalekvárt. 😉
Guszta