A parasztreggeli alapvetően egy magyar, népi étel. Nos, én ennek a böszörményi változatát szeretném megosztani veletek. Előre szólok: kalóriadús, nem túl olcsó, viszont nagyjából egész napra kitart egy tányérnyi adag. Fehérjében gazdag – khmm, khmm, párok előnyben! 😉 -, úgyhogy ha valaki estére szeretne valami “huncutkodást” a kedvesével, egészen nyugodtan nekiállhat megcsinálni! 🙂 Főleg, ha olcsón (ingyen? ;)) tud hozzájutni ún. háztáji dolgokhoz. Mi persze a tyúkólból vettük a tojásokat hozzá, anyósomék krumplijával. Majd ha lesz disznónk – tervben van idén is, de hát eddig se jutottunk a végére… na majd talán most! -, akkor kolbászunk is saját lesz, ráadásul nem kezelt állatból, hanem bio. Eredetileg kellene bele füstölt szalonna, de most kimaradt.
Be kell vallanom, így nekünk fillérekbe került, mert csak a lecsókolbászt vettük (4 db 400 Ft a Lidl-ben), ezért mondhatni szinte ingyen ettünk.
Hozzávalók:
Elkészítés: