bopciblog

Fehérsajtos saláta

Eredetileg simán, szimplán olaszos salátát akartam csinálni – azt az uborkást-fehérsajtost. Na majd leírom a receptjét 😉 De hát mint minden, ez is közben dőlt el, hogy nem olyan lesz, mint amit akartam eredetileg. Mert a kukorica az kell, és a paradicsom is pocakba való, nem máshova. Tehát variálás volt, és egy félig-meddig klasszikus saláta került az asztalra. Miért fehérsajtos? Mert akciós, és venni akartam és meg akartam csinálni salátának. Csak ezért. 🙂

Fehérsajtos saláta

Hozzávalók:

  • 250 g fehérsajt
  • 1 db egész kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • kb. 20-25 dkg morzsolt kukorica
  • fűszerek: bors, fokhagyma, oregano, bazsalikom
  • 4-5 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A fehérsajtot felkockázzuk, közben megfőzzük a kukoricát enyhén sós vízben. Az összes zöldséget felkockázzuk a sajttal egyforma méretre.
  2. A fehérsajt sóssága miatt nem kell sózni a zöldségeket, így csak fokhagymát, sót, borsot, oreganot és bazsalikomot szórunk rá, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és jó alaposan összeforgatjuk.

Jó étvágyat! 🙂

IMG_20150111_233450

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Kis könnyed saláta,isteni lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!