Eredetileg simán, szimplán olaszos salátát akartam csinálni – azt az uborkást-fehérsajtost. Na majd leírom a receptjét 😉 De hát mint minden, ez is közben dőlt el, hogy nem olyan lesz, mint amit akartam eredetileg. Mert a kukorica az kell, és a paradicsom is pocakba való, nem máshova. Tehát variálás volt, és egy félig-meddig klasszikus saláta került az asztalra. Miért fehérsajtos? Mert akciós, és venni akartam és meg akartam csinálni salátának. Csak ezért. 🙂
Fehérsajtos saláta
Hozzávalók:
- 250 g fehérsajt
- 1 db egész kígyóuborka
- 4 db paradicsom
- kb. 20-25 dkg morzsolt kukorica
- fűszerek: bors, fokhagyma, oregano, bazsalikom
- 4-5 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A fehérsajtot felkockázzuk, közben megfőzzük a kukoricát enyhén sós vízben. Az összes zöldséget felkockázzuk a sajttal egyforma méretre.
- A fehérsajt sóssága miatt nem kell sózni a zöldségeket, így csak fokhagymát, sót, borsot, oreganot és bazsalikomot szórunk rá, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és jó alaposan összeforgatjuk.
Jó étvágyat! 🙂
Kis könnyed saláta,isteni lehet