Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül! 😀 Danika natúron lopkodta, Katica felváltva: hol így, hol úgy tűnt el egy-egy szelet az asztalról. Pannikám meg a házit próbálgatta csinálni, de hát ha egyszer olyan jó illat terjengett, és farkaséhes volt, bizony nehézkes ám megállni, hogy lopkodjon! 🙂 Na mindegy, itt van még a szombat és a vasárnap is, lesz ideje megírni a házit.
Rántott párizsi
Hozzávalók:
- 1 rúd párizsi (nem írok súlyt, 250 g-tól vannak felfele)
- 3 tojás (nekem ennyi kellett a kilónyi rúdhoz)
- kb. 10 dkg liszt
- kb. 15 dkg panírmorzsa
- sütéshez olaj
Elkészítés:
- A párizsit kb. 1 cm-es szeletekre karikázzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, aztán a panírmorzsába nyomjuk, és a meleg olajban kisütjük. Nem érdemes nagyon magas hőfokon tartani az olajat, hisz akkor csak megég a panírmorzsa rajta. Ennyi! 🙂
- Én krumplipürével és salátalevelekkel tálaltam, a tetejére egy pici reszelt sajt került.
Mennyit ettük régen