Nagyon vékony pénztárcás hami: a rántott párizsi

Reneszánszát éli sok helyen a retro. A rántott párizsi az egyik ilyen retro étek – na meg a vékony pénztárcával rendelkezőké. Most mi is vékonykák vagyunk pénztárca-ügyileg, ezért muszáj volt a rántott párizsit felszolgálni étek gyanánt vacsorára. Na persze nem is mi lennénk, ha a gyerkőcök a felét nem termelték volna be előre, kirántás nélkül! 😀 Danika natúron lopkodta, Katica felváltva: hol így, hol úgy tűnt el egy-egy szelet az asztalról. Pannikám meg a házit próbálgatta csinálni, de hát ha egyszer olyan jó illat terjengett, és farkaséhes volt, bizony nehézkes ám megállni, hogy lopkodjon! 🙂 Na mindegy, itt van még a szombat és a vasárnap is, lesz ideje megírni a házit.

Rántott párizsi

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A párizsit kb. 1 cm-es szeletekre karikázzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, aztán a panírmorzsába nyomjuk, és a meleg olajban kisütjük. Nem érdemes nagyon magas hőfokon tartani az olajat, hisz akkor csak megég a panírmorzsa rajta. Ennyi! 🙂
  2. Én krumplipürével és salátalevelekkel tálaltam, a tetejére egy pici reszelt sajt került.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »