Maradt előző napról még tarhonyás lecsó – vagy lecsós tarhonya? -, amit felturbóztam virslivel, így laktató lett önmagában is. Viszont valami levesre fájt a fogam már egy jó ideje. A lányok ugyan paradicsomlevest akartak (imádják), én viszont másra gondoltam. Nosztalgikus gondolataim támadtak, a hűtőben csak egy szem vöröshagyma ólálkodott (miért hűtőben? Mert nem csípi a szememet, ha le van hűtve és úgy darabolom fel.), viszont fokhagyma volt még két fej. Az egyik a fotón végezte, a másik a levesben. 🙂 És megfőztem életem eddig legfinomabb levesét. 🙂 Annyira finom lett, hogy muszáj megosztanom 🙂
Kukoricás fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy fej fokhagyma
- kb. fél dl olívaolaj
- 3 ek liszt
- 1 db Knorr csirkealap (zselé)
- kb. 2 liter víz
- só, bors
- 10 dkg fagyasztott kukorica
- 4 ek tejföl
- pár szelet szikkadt kenyér
- pár dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, összeaprítjuk. Jó dolog az aprítógépezet, a mai napig hasznát veszem. 🙂 Ha nincs, akkor ajánlom még a reszelőt – és az előtte jól lehűtött hagymát, hogy ne könnyel sózzuk a levest. 😉
- Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk azt az ovális alakú akármit, ami csirkealapnak nevezett a dobozán, kukoricával dúsítjuk és a vízzel, valamint sóval és borssal felhígítjuk-ízesítjük. Az sem baj, ha van még kocsonya eltéve szilveszterről a mélyhűtőben, abból kb. egy merőkanálnyi kell.
- Folyamatos keverés mellett kb. 15-20 percig főzzük, az utolsó pár percben hozzákeverjük a tejfölt.
- Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂
Nem lehet rossz