Olcsó, finom, egészséges, hungarikum: a Kukoricás fokhagymakrémleves

Maradt előző napról még tarhonyás lecsó – vagy lecsós tarhonya? -, amit felturbóztam virslivel, így laktató lett önmagában is. Viszont valami levesre fájt a fogam már egy jó ideje. A lányok ugyan paradicsomlevest akartak (imádják), én viszont másra gondoltam. Nosztalgikus gondolataim támadtak, a hűtőben csak egy szem vöröshagyma ólálkodott (miért hűtőben? Mert nem csípi a szememet, ha le van hűtve és úgy darabolom fel.), viszont fokhagyma volt még két fej. Az egyik a fotón végezte, a másik a levesben. 🙂 És megfőztem életem eddig legfinomabb levesét. 🙂 Annyira finom lett, hogy muszáj megosztanom 🙂

Kukoricás fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, összeaprítjuk. Jó dolog az aprítógépezet, a mai napig hasznát veszem. 🙂 Ha nincs, akkor ajánlom még a reszelőt – és az előtte jól lehűtött hagymát, hogy ne könnyel sózzuk a levest. 😉
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk azt az ovális alakú akármit, ami csirkealapnak nevezett a dobozán, kukoricával dúsítjuk és a vízzel, valamint sóval és borssal felhígítjuk-ízesítjük. Az sem baj, ha van még kocsonya eltéve szilveszterről a mélyhűtőben, abból kb. egy merőkanálnyi kell.
  3. Folyamatos keverés mellett kb. 15-20 percig főzzük, az utolsó pár percben hozzákeverjük a tejfölt.
  4. Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Címkék: , ,
Tovább a blogra »