Megint egy kevés hozzávalós sütit hoztam. Olvasztással-sütéssel együtt két órába telt, mire elkészült. Azt hiszem, ez baráti idő, ráadásul pénztárcakímélő, valamint laktózmentes. Ez a laktózmentesség szintén fő szempont volt Danika miatt.
A hűtőben lapult még a doboznyi laktózmentes túró, amit most már ajánlatos volt elhasználnom. Nem gondolkodtam sokáig, mert tegnap anyósoméknál nem akartam megenni az összes túrós batyut (bár ő túrós-mazsolást csinált, isteni lett!), ezért muszáj, egyszerűen muszáj volt sütni. 🙂
Igen, ez is vendégváró. Tehát ha valakinek odaszólnak délután, hogy “este átugranánk”, akkor ezt is nyugodtan elő lehet kapni, hisz pillanatok alatt megvan, könnyű elkészíteni, finom, és akár egy tea, akár egy forró csoki mellé finom. 🙂
Túrós-erdeigyümölcsös batyu
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 16 ek fagyasztott erdei gyümölcskeverék
- 16 ek cukor
- 1 kis doboz (250 g) laktózmentes túró
Elkészítés:
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra, majd 16 db egyforma négyzetre vagdossuk.
- Mindegyik négyzet közepére teszünk egy-egy teáskanálnyi túrót (kb. pont ennyire futja a doboznyi túróból), megszórjuk egy-egy evőkanálnyi cukorral és fagyasztott erdei gyümölcskeverékkel. Érdemes kiválogatni, hogy egy nagy szem és több kisebb szem kerüljön bele a gyümölcsből.
- 220 fokon aranybarnára sütjük. Én nem szeretem megszórni porcukorral, és a nagylányom kreatívkodása után még nem jutottam oda, hogy újabb adag porcukrot állítsak elő, úgyhogy porcukor nélkül ettük. Nem rontott semmit rajta. 😉
Jó étvágyat! 🙂
Hűha.ez aztán a batyu 🙂