bopciblog

Életem eddigi legfinomabb túrógombóca

Sok túrógombócot csináltam már eddig életemben. Nem tizet, nem huszat, nem is százat, a szám valahol az ezer környékén van. De erre most azt mondom, tényleg finom! Nem kicsit, hanem nagyon. Egészen pontosan annyira, hogy meg nem álltuk apával a lopkodását. Gyorsan lekörmölöm, el ne vesszen, miből mennyi lett benne! 🙂

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 3 kis evőkanál gríz
  • 1 tk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 egész tojás (nem S-es méret)
  • 1 ek liszt
  • 6 dkg margarin
  • 12 dkg panírmorzsa
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés:

1. A túrót a grízzel, a sóval, a cukorral, a tojással és a liszttel összegyúrjuk, fél evőkanálnyi adagból diónyi gombócokat készítünk.

2. Lobogó sós vízben, lassú lángon kb. 20-25 perc alatt készre főzzük.

3. A margarinon megpirítjuk a morzsát, elzárjuk a lángot alatta, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát, és alaposan összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a vízből kivett gombócokat.


Én direkt nem használtam hozzá most lekvárt, cukrot, tejfölt, stb., így is elfogyott.
Jó étvágyat!

IMG_20150125_135221

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Milyen jól kidolgozott receptjeid vannak,csak ámulok és bámulok sokszor.

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Imádom a túrógombócot! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!