Sok túrógombócot csináltam már eddig életemben. Nem tizet, nem huszat, nem is százat, a szám valahol az ezer környékén van. De erre most azt mondom, tényleg finom! Nem kicsit, hanem nagyon. Egészen pontosan annyira, hogy meg nem álltuk apával a lopkodását. Gyorsan lekörmölöm, el ne vesszen, miből mennyi lett benne! 🙂
Túrógombóc
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 3 kis evőkanál gríz
- 1 tk só
- 2 ek kristálycukor
- 1 egész tojás (nem S-es méret)
- 1 ek liszt
- 6 dkg margarin
- 12 dkg panírmorzsa
- 4 ek cukor
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
1. A túrót a grízzel, a sóval, a cukorral, a tojással és a liszttel összegyúrjuk, fél evőkanálnyi adagból diónyi gombócokat készítünk.
2. Lobogó sós vízben, lassú lángon kb. 20-25 perc alatt készre főzzük.
3. A margarinon megpirítjuk a morzsát, elzárjuk a lángot alatta, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát, és alaposan összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a vízből kivett gombócokat.
Én direkt nem használtam hozzá most lekvárt, cukrot, tejfölt, stb., így is elfogyott.
Jó étvágyat!
Milyen jól kidolgozott receptjeid vannak,csak ámulok és bámulok sokszor.
Imádom a túrógombócot! 🙂