bopciblog

A Hétvégi Titok süti – avagy hogyan variáljunk át valamit a saját ízlésünk – és konyhaszekrény-tartalmunk – alapján?

A Hétvégi Titok süti – avagy hogyan variáljunk át valamit a saját ízlésünk – és konyhaszekrény-tartalmunk – alapján?

Tegnap barátnőztünk. Danikám is, én is. Azaz ő a saját barátnőjénél volt, aki történetesen az én barátnőmnek a kislánya, én pedig szintén ott voltam, az én barátnőmnél, akinek a kislánya az én pasim barátnője. Hogy mik vannak?! 🙂 És az én barátnőm sütött. Sütit. Túrósat. Finomat. Én viszont átvariáltam egy kicsit – na jó, nagyon -, hisz kiderült, hogy az az ő anyukájának a slágersütije, én pedig nem fogom elvenni a dicsőséget az anyukájától, mert aranyos hölgyről van szó. 🙂

A süti egyébként kicsit macerás, de nagyjából kisgyerekes anyukáknak való, hisz sokszor kell odaugrani egy-két percre, ez a sok pedig nagyjából pont annyi, mint amikor a Thomast vagy a Magyar népmeséket elindítjuk a gyerkőcnek a képernyőn – tévén, számítógépen, laptopon, iPaden, stb. – és a részek amíg tartanak, el tudjuk készíteni. Mire vége egy órányi mesének, a gyerek kellően kiszórakozta magát a meséken, vághatjuk a sütit és eheti is. Nem fog haragudni érte. 😉


IMG_20150130_205956

IMG_20150130_211453 IMG_20150130_211516

Hétvégi Titok Süti

Hozzávalók:

1. tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek holland kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek citromlé
  • csipetnyi só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

2. túrós krém:

  • fél kg túró
  • 2 ek citromaroma
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojássárgája

3. tojáshab:

  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek citromaroma

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10-15 percet pihentetjük a hűtőben.
  2. Egy tepsit kimargarinozunk-lisztezünk, belesimítjuk a tésztát és 180 fokon megsütjük majdnem teljesen – ez kb. 20 perc -, közben összeállítjuk a túrós krémet:
  3. A hozzávalókat összekeverjük jó alaposan. A tésztát gyorsan kivesszük a sütőből, ráhalmozzuk a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe.
  4. Közben felverjük a tojásfehérjéket keményre, hozzáadjuk óvatosan a citromaromát, majd a porcukrot.
  5. Ha megsült a tészta tetején a túrós krém (az ujjunkkal enyhén benyomva szilárd a teteje), ráhalmozzuk a fehér tojáshabot, és újabb kb. 15 percig sütjük.
  6. A sütőből kivéve megvárjuk, hogy meghűljön, és egy éles késsel szeletjük tetszőleges darabokra. Vigyázat, nagyon eteti magát!

IMG_20150130_211717

 

 

 

 

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Szuperul néz ki


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!