Hú, de régen ígérgettem, hogy megcsinálom! 🙂 Na sort kerítettem rá tegnap. Nem volt kecmec, nem volt kibúvó, úgyhogy a hűtőben pihen jelenleg.
Vettem azt a KEN márkájú, nagyon überhiperszuperjónak beállított cukrászalapot. Kipróbáltam. Azért van azzal csinálva. Nos, még nem tudom, hogy bevált-e. Másabb az állaga, mint a Dekor up-nak, viszont nem esik szét, mint a nagyon utált fehér dobozos cukrászalappal készült krém.
Málnás csokitorta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3,5 ek kristálycukor
- 2-3 db málna összetörve jó alaposan
- 3 ek búzafinomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 dl növényi habalap/cukrászalap (kipróbáltam a KEN-t, de a Dekor up is jó hozzá)
- 1 kk kakaópor
- 2 ek málnaaroma
- fél maréknyi málna összetörve
- 1 kiskanálnyi étcsokoládé-reszelék
- tetejére díszítésnek erdei gyümölcs
Elkészítés:
- A tojásból, cukorból, összetört málnából, lisztből, kakaóporból és szódabikarbónából egy piskótatésztát készítünk. Vigyázat, csak a legvégén lehet a málnát hozzákeverni! Kisütjük egy 18 cm-es tortaformában, majd a tortakarimát rajta hagyjuk, meglocsoljuk a málnaaromával óvatosan, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a krémet: a habalapot a kakaóporral és az összetört málnával felverjük, hozzákeverjük az étcsokireszeléket.
- A krémet a tortára tesszük, megszórjuk tetszőlegesen pl. erdei gyümölcsökkel és pár órát pihentetjük a hűtőben.
Finomnak hangzik