bopciblog

Málnás csokitorta

Hú, de régen ígérgettem, hogy megcsinálom! 🙂 Na sort kerítettem rá tegnap. Nem volt kecmec, nem volt kibúvó, úgyhogy a hűtőben pihen jelenleg.

Vettem azt a KEN márkájú, nagyon überhiperszuperjónak beállított cukrászalapot. Kipróbáltam. Azért van azzal csinálva. Nos, még nem tudom, hogy bevált-e. Másabb az állaga, mint a Dekor up-nak, viszont nem esik szét, mint a nagyon utált fehér dobozos cukrászalappal készült krém.

Málnás csokitorta

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3,5 ek kristálycukor
  • 2-3 db málna összetörve jó alaposan
  • 3 ek búzafinomliszt
  • 1 ek holland kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl növényi habalap/cukrászalap (kipróbáltam a KEN-t, de a Dekor up is jó hozzá)
  • 1 kk kakaópor
  • 2 ek málnaaroma
  • fél maréknyi málna összetörve
  • 1 kiskanálnyi étcsokoládé-reszelék
  • tetejére díszítésnek erdei gyümölcs

Elkészítés:

  1. A tojásból, cukorból, összetört málnából, lisztből, kakaóporból és szódabikarbónából egy piskótatésztát készítünk. Vigyázat, csak a legvégén lehet a málnát hozzákeverni! Kisütjük egy 18 cm-es tortaformában, majd a tortakarimát rajta hagyjuk, meglocsoljuk a málnaaromával óvatosan, és hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a krémet: a habalapot a kakaóporral és az összetört málnával felverjük, hozzákeverjük az étcsokireszeléket.
  3. A krémet a tortára tesszük, megszórjuk tetszőlegesen pl. erdei gyümölcsökkel és pár órát pihentetjük a hűtőben.

IMG_20150210_131205

 

IMG_20150212_181003

Karima nélkül

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Finomnak hangzik


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!