Málnás csokitorta

Hú, de régen ígérgettem, hogy megcsinálom! 🙂 Na sort kerítettem rá tegnap. Nem volt kecmec, nem volt kibúvó, úgyhogy a hűtőben pihen jelenleg.

Vettem azt a KEN márkájú, nagyon überhiperszuperjónak beállított cukrászalapot. Kipróbáltam. Azért van azzal csinálva. Nos, még nem tudom, hogy bevált-e. Másabb az állaga, mint a Dekor up-nak, viszont nem esik szét, mint a nagyon utált fehér dobozos cukrászalappal készült krém.

Málnás csokitorta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásból, cukorból, összetört málnából, lisztből, kakaóporból és szódabikarbónából egy piskótatésztát készítünk. Vigyázat, csak a legvégén lehet a málnát hozzákeverni! Kisütjük egy 18 cm-es tortaformában, majd a tortakarimát rajta hagyjuk, meglocsoljuk a málnaaromával óvatosan, és hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a krémet: a habalapot a kakaóporral és az összetört málnával felverjük, hozzákeverjük az étcsokireszeléket.
  3. A krémet a tortára tesszük, megszórjuk tetszőlegesen pl. erdei gyümölcsökkel és pár órát pihentetjük a hűtőben.

Karima nélkül

Tovább a blogra »