Annyira sok fajta túró-, illetve sajttorta létezik az interneten, hogy gyakorlatilag lehetetlen kiválasztani azt az egyet, ami nekünk biztos, hogy sikerülni fog. Nos, én kutattam, kerestem, és kotyvasztottam a végére. Mert amit láttam, mindbe először ki kellett keverni 6-8 darab tojássárgáját cukorral, majd legalább ugyanennyi felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverni a végére. Az a helyzet, hogy három egész darab, közben a fejemen ugráló gyerkőc mellett ez nagyjából lehetetlen, hogy óvatosan keverjünk valamit valamihez, így hát más megoldás fele néztem. Meg hát sajnáltam is ilyen sok tojást bele. Lehet kövezni nyugodtan 🙂
Az én változatom tehát kevesebb tojással, több liszttel, kicsit bopcisan van készítve. De finom. Nem kicsit, hanem nagyon. (Jelenleg nem vagyok benne biztos, hogy barátnőméknek meg tudok-e menteni egy-két szeletet holnapra…)
Sült torta gazdaságosan
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 5 ek búzafinomliszt
- 25 dkg túró (most laktózmentes volt a hűtőmben, így abból készült)
- 22 dkg friss sajt (Lidl-ből vett, kilós, vödrösből)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kis doboz (250 ml) habtejszín
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 ek citromaroma
A tetejére:
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
- A tojásokat a cukorral elkeverjük. (Éljen a tálas gép! :)) Hozzáadjuk a sajtot, a túrót, a tejszínt, a vaníliát, a citromaromát és a szódabikarbónát, azzal is simára keverjük.
- Egy szilikon tortafomába öntjük és 220 fokon kb. 35-40 percig sütjük alsó sütéssel. Kicsit rezgős marad a sütő kikapcsolása után is, de nem kell megijedni, mert meg fog szilárdulni.
- Én a tetejére egy kávédarálóban ledaráltam a kristálycukrot a kókuszreszelékkel. Nem rontotta el! 😉
Jó étvágyat! 🙂
Újjabb gyöngyszem 🙂