Annyira sok fajta túró-, illetve sajttorta létezik az interneten, hogy gyakorlatilag lehetetlen kiválasztani azt az egyet, ami nekünk biztos, hogy sikerülni fog. Nos, én kutattam, kerestem, és kotyvasztottam a végére. Mert amit láttam, mindbe először ki kellett keverni 6-8 darab tojássárgáját cukorral, majd legalább ugyanennyi felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverni a végére. Az a helyzet, hogy három egész darab, közben a fejemen ugráló gyerkőc mellett ez nagyjából lehetetlen, hogy óvatosan keverjünk valamit valamihez, így hát más megoldás fele néztem. Meg hát sajnáltam is ilyen sok tojást bele. Lehet kövezni nyugodtan 🙂
Az én változatom tehát kevesebb tojással, több liszttel, kicsit bopcisan van készítve. De finom. Nem kicsit, hanem nagyon. (Jelenleg nem vagyok benne biztos, hogy barátnőméknek meg tudok-e menteni egy-két szeletet holnapra…)
Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítés:
Jó étvágyat! 🙂