Ez igazából egy internetről átvett és magyarra lefordított recept. Nem csináltam képeket, ilyen jókat úgysem tudnék hirtelen készíteni, de mivel nekiálltak a pipikéink tojni – napi tizenpár tojást -, állandósult jelleggel kénytelen-kelletlen fogyasztunk tükörtojást, rántottát, és újra rá kellett “fanyalodnunk” a sok tojást igénylő sütemények készítésére. Mit mondjak, igazából a családom nem igazán bánja. Hogy is bánná, ha különféle csokis, túrós, krémes, krém nélküli, finom, lekváros, stb. sütik kerülnek a szemük elé, amikor kinyitják a hűtőt?! 🙂 Van olyan gyerek a világon, aki bánná az ilyeneket?
A tükörtojásról általában megoszlanak a vélemények. Aki koleszterin-gondokkal küzd, annak esze ágában se legyen ilyeneket enni, de aki egészséges, annak határozottan ajánlom – főleg, ha párkapcsolatban él, és este nem csak a tévé elé punnyadva szeretne lenni. 😉
Tökéletes, kör alakú tükörtojás
Hozzávalók:
- Tojás;
- Hagyma;
- Étolaj;
- Kés;
- Vágódeszka;
- Tapadásmentes serpenyő;
- Só
Elkészítés:
1. Vegyünk egy tökéletes kör alakú hagymát és vágjuk félbe. Vágjunk egy vékony szeletet belőle! Óvatosan távolítsuk el a külső karikáját a hagymának, úgy, hogy ne törjük el.
2. Melegítsük elő a serpenyőt a tűzhelyen. Amikor a serpenyő forró, öntsünk egy kis étolajat bele!
3. Helyezze a hagymakarikát a serpenyőbe! Üssük bele a hagymakarika közepébe a tojást!
4. Néhány percig hagyjuk sülni mozdítás nélkül a tojást, majd adjunk hozzá egy kevés só!.
5. Ha kellően megsült – ízlés dolga, ki mennyire szereti megsülve -, óvatosan, egy fa- vagy szilikon lapáttal alányúlva emeljük ki a serpenyőből a tojást, és már fogyaszható is!
Forrás: pinterest.com
Na ma reggel is tanultam valamit 🙂
Érdekes, hogy valaki úgy készíti, hogy a sárgája is kemény lesz!