bopciblog

Két rétes, ami minden, csak nem szokványos: túrókrémes és bounty

Az úgy volt, hogy kezdtem unni, hogy a hűtőben ott foglalja a helyet a réteslap, és mivel azt nem lehet hajtogatni össze-vissza, muszáj egy fél polcnyi helyet szabadon hagyni neki, meg ott volt a bontott túró is, a kókuszreszelék zacskója is megbontva, meg hát Szilvikénél vettem egy kilós vaníliapudingot… szóval muszáj volt a leveles tésztás kakaós csiga mellé valami mást is csinálni. Így hát született egy túrókrémes és egy bounty rétes. Egyik sem szokványos, előre szólok! A túrókrémet nem a klasszikus módon kell érteni, a bounty is érdekesen készült, szóval ez egy kicsit macerás lesz. De megérte, szerintem legalábbis.

Túrókrémes és Bounty rétes

Hozzávalók:

  • másfél csomag réteslap

Túrókrémes töltelék:

  • 250 g tehéntúró
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 4 ek búzadara
  • 3 dl vaníliás puding
  • 1 késhegynyi citromsav
  • 4 ek kristálycukor

Bounty töltelék:

  • 5 ek holland kakaópor
  • 3 dl vaníliás puding
  • 6 ek kókuszreszelék
  • 4 ek kristálycukor

Kenegetéshez:

  • 15 dkg margarin olvasztva

Elkészítés:

  1. A pudinggal kezdjük. Tudom, hogy nem tüntettem fel a hozzávalókban, de így könnyebb lesz elosztogatni, tehát 6 dl tejhez teszünk 66,5 g vaníliás pudingport és 110 g kristálycukrot. Ebből készítünk pudingot. Kavargatva kihűtjük. (Beko márkájút használtam, egy kilós kiszerelésű 745 Ft, olcsóbb, mint a kis kiszerelésű; ha szereti a család a pudingot, érdemes beruházni rá. Fellelhetőség: cukrászboltok, Metro áruház, stb.)
  2. A réteslapokból kettőt kiterítünk, erre teszünk másfél dl vaníliás pudingba kevert 3 ek kókuszreszeléket, feltekerjük egyszer, majd az egészet egy másik réteslapra helyezzük, amit megkenünk olvasztott margarinnal, majd megszórunk 2,5 ek holland kakaópor és 2 ek kristálycukor keverékével. Az egészet feltekerjük, a két szélét maga alá hajtjuk, és betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejét megkenjük olvasztott margarinnal.
  3. A 2. műveletet újra elvégezzük másik, összesen három réteslappal.
  4. A túrót elkeverjük a maradék 3 dl vaníliás pudinggal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt két fele osztjuk. Az egyik felét betöltjük 3 réteslapba, feltekerjük, a két végét maga alá visszahajtjuk, majd újra elvégezzük a műveletet a másik 3 réteslapba.
  5. Az összes rétest megkenjük folyékony margarinnal.
  6. Sütőben 210 fokon készre sütjük.

IMGP3234-1 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Renáta Szabó says:

    én sütőtökös-mákosat és körtés-csokisat is szoktam készíteni, sőt a tésztáját is magam nyújtom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!