Két rétes, ami minden, csak nem szokványos: túrókrémes és bounty

Az úgy volt, hogy kezdtem unni, hogy a hűtőben ott foglalja a helyet a réteslap, és mivel azt nem lehet hajtogatni össze-vissza, muszáj egy fél polcnyi helyet szabadon hagyni neki, meg ott volt a bontott túró is, a kókuszreszelék zacskója is megbontva, meg hát Szilvikénél vettem egy kilós vaníliapudingot… szóval muszáj volt a leveles tésztás kakaós csiga mellé valami mást is csinálni. Így hát született egy túrókrémes és egy bounty rétes. Egyik sem szokványos, előre szólok! A túrókrémet nem a klasszikus módon kell érteni, a bounty is érdekesen készült, szóval ez egy kicsit macerás lesz. De megérte, szerintem legalábbis.

Túrókrémes és Bounty rétes

Hozzávalók:

Túrókrémes töltelék:

Bounty töltelék:

Kenegetéshez:

Elkészítés:

  1. A pudinggal kezdjük. Tudom, hogy nem tüntettem fel a hozzávalókban, de így könnyebb lesz elosztogatni, tehát 6 dl tejhez teszünk 66,5 g vaníliás pudingport és 110 g kristálycukrot. Ebből készítünk pudingot. Kavargatva kihűtjük. (Beko márkájút használtam, egy kilós kiszerelésű 745 Ft, olcsóbb, mint a kis kiszerelésű; ha szereti a család a pudingot, érdemes beruházni rá. Fellelhetőség: cukrászboltok, Metro áruház, stb.)
  2. A réteslapokból kettőt kiterítünk, erre teszünk másfél dl vaníliás pudingba kevert 3 ek kókuszreszeléket, feltekerjük egyszer, majd az egészet egy másik réteslapra helyezzük, amit megkenünk olvasztott margarinnal, majd megszórunk 2,5 ek holland kakaópor és 2 ek kristálycukor keverékével. Az egészet feltekerjük, a két szélét maga alá hajtjuk, és betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejét megkenjük olvasztott margarinnal.
  3. A 2. műveletet újra elvégezzük másik, összesen három réteslappal.
  4. A túrót elkeverjük a maradék 3 dl vaníliás pudinggal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt két fele osztjuk. Az egyik felét betöltjük 3 réteslapba, feltekerjük, a két végét maga alá visszahajtjuk, majd újra elvégezzük a műveletet a másik 3 réteslapba.
  5. Az összes rétest megkenjük folyékony margarinnal.
  6. Sütőben 210 fokon készre sütjük.

 

Tovább a blogra »