Zöldellő tányér: zöldbabos csirkemell lestyános-petrezselymes burgonyahegyre tálalva

Miért zöldell? Mert elkapott a tavasz. Tudom, hogy kellene más féle dolgot is tenni a tányérra (pl. pirosat, sárgát, stb.), hogy nagyon jól nézzen ki, de most a zöldellés volt az a dolog, ami kellett.

Persze nem vagyok tele friss zöldséggel, megfizetni nem tudom az összeset, ami bizonyítottan bio, lehetőleg magyar, és finom is.  Valaki megdobhatna egy jó vastag pénztárcával! 😉

Szóval kivettem a mélyhűtőből az egyik tanyasi csirkemellfilénket – de jó is, hogy apa haverja már egy ideje ad ilyen dolgokat, és csupa kukorica volt a gyomra belül, szóval nem táppal volt etetve 🙂 A mieink is ilyenek lesznek, amikor elnyesi valaki a nyakukat, mert én aztán soha! -, elővettem a maradék egy csomag zöldbabot (nyammm!), és kreáltam egyet.

Tulajdonképpen ha nagyon kevés burgonya készül hozzá, akkor éppen fogyókúrás haminak is minősíthető… 😉

Zöldellő tányér: zöldbabos csirkemell lestyános-petrezselymes burgonyahegyre tálalva

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és a kókuszzsíron megfuttatjuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot. Alaposan összeforgatjuk, megborsozzuk, fedő alatt megpároljuk.
  2. Közben egy másik edénybe meghámozzuk-felkockázzuk a burgonyát, és nem annyi vízben, mint hogy ellepje, hanem annál jóval kevesebben feltesszük főzni. Megsózzuk, hozzáadjuk a lestyánt és a friss petrezselymet, és fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, önmagában összetörjük.

Címkék: ,
Tovább a blogra »