Édes-krémes: őszibarack, vanília, fahéj… isteni egyveleg!

A pitéhez hasonlító tészta egy gyors döntés eredménye volt. A barackot szeretjük, a vanílapudingot is, és hadd házasodjanak már össze, úgy gondoltam! 🙂 Kerítőnő vagyok és kész 😀

Édes-krémes

Hozzávalók:

krém:

belevalók:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük, de úgy, hogy egy kicsit több legyen az egyik fél, mint a másik.
  2. Kinyújtuk a nagyobbik részt. Egy margarinnal kikent tepsit kibélelünk vele, és megszórjuk 6 ek búzadarával. Erre jön a barackbefőtt, majd a maradék gríz, ezt megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral.
  3. A vaníliapudingot elkészítjük – igen, sűrűbb lesz -, és ezt tesszük a gyümölcsös halomra.
  4. A másik tésztadarabot kinyújtjuk, ráhajtogatjuk, az alsó és felső tészta széleit összecsippentjük-nyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben, megszurkáljuk villával, és 170-175 fokon alsó sütéssel kb. 40 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk és utána szeleteljük.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »