bopciblog

Pucér rumpuncsos szelet Bopci-módra

A rumpuncsos szelet a kedvenceim közé tartozik. Persze nagyon kevés olyan cukrászda van, ahol meg tudják csinálni úgy, hogy kellemes legyen az íze, a baracklekvár is érződjön benne, meg a tetején is meglegyen a rózsaszín cukormáz, ami nem csak cukros vízből, hanem ízes dologból is álljon. 

Én most a teteje nélkül csináltam meg, tulajdonképpen apa ráfogta, hogy chokito szelet (ronda, de finom), úgyhogy bocs a képért, de az íze szenzációs, ezt garantálom. 🙂

Rumpuncsos szelet Bopci-módra

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 4 ek liszt
  • késhegynyi szódabkarbóna
  • késhegynyi citromsav
  • pici reszelt citromhéj – elhagyható
  • 4-5 ek sárgabaracklekvár

rózsaszín, puncsos krém:

  • 2 dl cukrászalap
  • 1 kk puncsaroma
  • fél kk málnaaroma
  • pár csepp málnapiros ételfesték

kakaós-rumos krém:

  • 2 dl cukrászalap
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 kk porcukor
  • 1 ek rumaroma (felnőtteknek rum)

Elkészítés:

  1. A tojásból, cukorból, lisztből, szódabikarbónából, citromsavból és citromhéjból piskótát sütünk egy magas falú tepsiben. Ha kész és kihűlt, 3 fele vágjuk, két lapját vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral.
  2. A rózsaszín és a barna krémet külön-külön elkészítjük, megkenjük a két alsó lapot vele, majd összeillesztjük a sütit.
  3. Pár órát hűlni hagyjuk a hűtőben. Én most nem csináltam rá se cukormázat, se csokit, de nyugodtan lehet rá tenni. 🙂

IMGP3271

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!