A rumpuncsos szelet a kedvenceim közé tartozik. Persze nagyon kevés olyan cukrászda van, ahol meg tudják csinálni úgy, hogy kellemes legyen az íze, a baracklekvár is érződjön benne, meg a tetején is meglegyen a rózsaszín cukormáz, ami nem csak cukros vízből, hanem ízes dologból is álljon.
Én most a teteje nélkül csináltam meg, tulajdonképpen apa ráfogta, hogy chokito szelet (ronda, de finom), úgyhogy bocs a képért, de az íze szenzációs, ezt garantálom. 🙂
Rumpuncsos szelet Bopci-módra
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 4 ek liszt
- késhegynyi szódabkarbóna
- késhegynyi citromsav
- pici reszelt citromhéj – elhagyható
- 4-5 ek sárgabaracklekvár
rózsaszín, puncsos krém:
|
kakaós-rumos krém:
|
Elkészítés:
- A tojásból, cukorból, lisztből, szódabikarbónából, citromsavból és citromhéjból piskótát sütünk egy magas falú tepsiben. Ha kész és kihűlt, 3 fele vágjuk, két lapját vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral.
- A rózsaszín és a barna krémet külön-külön elkészítjük, megkenjük a két alsó lapot vele, majd összeillesztjük a sütit.
- Pár órát hűlni hagyjuk a hűtőben. Én most nem csináltam rá se cukormázat, se csokit, de nyugodtan lehet rá tenni. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: