Azért olcsó, mert nagyjából 400 Ft-ból kijön egy tepsinyi, ami 5 főre totális pocaktöméssel párosult. Nekem legalábbis két darab ebből annyira telítette a pocakomat, hogy nem bírtam a kakaós csigát megkóstolni se.
Azért gyors, mert a mélyhűtőből kivételtől számítva 45 (negyvenöt) perc alatt kész lett, tehát kivettem a sütőből és hűlt is annyit, hogy meg lehessen enni.
Azért finom, mert nagyon eteti magát. A nagyon itt tényleg nagyont jelent. Az ember jánya automatikusan nyúl a következőért, holott már nem bírja megenni, annyira tele van vele a gyomra.
Kolbászos pizzás csiga
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
- 3 ek sűrített paradicsom
- 14 vékony karika füstölt kolbász (kb. 5 dkg)
- 10 dkg reszelt sajt (trappista)
- 1 tk pizza fűszerkeverék
Elkészítés:
- A leveles tésztát kiolvasztjuk a mikróban (nekem 12 perc alatt kiolvasztotta, talán egy kicsit túl is olvadt).
- Kinyújtjuk kb. 60×40 cm-es téglalappá. Vékonyság alapján nagyjából 4-5 mm lehet.
- Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk a fűszerkevrékkel és rászórunk kevés reszelt sajtot.
- Az alsó részre végigrakunk 7 karika kolbászt, majd elkezdjük feltekerni alulról a tésztát. Egy tekerés után újra rátesszük a másik 7 karika kolbászt, és feltekerjük teljesen.
- Vékony ujjnyira szeleteljük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A megmaradt reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kolbászos pizzás csiga
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: