bopciblog

Olcsó, gyors, finom: a kolbászos pizzás csiga

Azért olcsó, mert nagyjából 400 Ft-ból kijön egy tepsinyi, ami 5 főre totális pocaktöméssel párosult. Nekem legalábbis két darab ebből annyira telítette a pocakomat, hogy nem bírtam a kakaós csigát megkóstolni se.

Azért gyors, mert a mélyhűtőből kivételtől számítva 45 (negyvenöt) perc alatt kész lett, tehát kivettem a sütőből és hűlt is annyit, hogy meg lehessen enni.

Azért finom, mert nagyon eteti magát. A nagyon itt tényleg nagyont jelent. Az ember jánya automatikusan nyúl a következőért, holott már nem bírja megenni, annyira tele van vele a gyomra.

Kolbászos pizzás csiga

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (500 g)
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 14 vékony karika füstölt kolbász (kb. 5 dkg)
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 1 tk pizza fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk a mikróban (nekem 12 perc alatt kiolvasztotta, talán egy kicsit túl is olvadt).
  2. Kinyújtjuk kb. 60×40 cm-es téglalappá. Vékonyság alapján nagyjából 4-5 mm lehet.
  3. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk a fűszerkevrékkel és rászórunk kevés reszelt sajtot.
  4. Az alsó részre végigrakunk 7 karika kolbászt, majd elkezdjük feltekerni alulról a tésztát. Egy tekerés után újra rátesszük a másik 7 karika kolbászt, és feltekerjük teljesen.
  5. Vékony ujjnyira szeleteljük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A megmaradt reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kolbászos pizzás csiga

Kolbászos pizzás csiga

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!